La Liga

Bravúrtippekkel kaszálnánk Spanyolországban

Nagy oddsok, bátor tippek, az előttünk álló spanyol fordulóban nem apróztuk el a tippeket.

Végjátékához közeledik a spanyol bajnokság, már csak hét fordulót rendeznek a La Ligában. A Real Madrid előnye továbbra is hat pont (ha a vesztett pontokat nézzük) a Barcelonával szemben és jövő héten bizony következik az El Clásico. Ám most hétvégén még kötelező három pont előtt állnak a nagyok, mindkét gigászra sima három pont vár. Ennek fényében mi inkább a többi mérkőzést vettük górcső alá.

Oddsok a 32. fordulóra
   
  1 x 2
Deportivo-Málaga 2.20 3.15 3.25
Sporting Gijón-Real Madrid 7.00 5.00 1.35
Atlético Madrid-Osasuna 1.15 6.75 16.00
Barcelona-Real Sociedad 1.18 6.50 12.50
Leganes-Espanyol 2.10 3.10 3.55
Valencia-Sevilla 2.50 3.30 2.65
Betis-Eibar 2.65 3.10 2.65
Granada-Celta Vigo 2.70 3.30 2.45
Alavés-Villarreal 2.90 2.95 2.50

Kezdjük a cikket (és zárjuk a hétvégét) rögtön egy bravúrtippel, a szinte biztos kieső Granada és a masszív középcsapat Celta Vigo rangadója ugyanis tartogat izgalmakat.

Az andalúz csapat még egy utolsó huszárvágással megpróbálja a lehetetlent, vagyis ledolgozni a hétpontos hátrányát a 17. Leganessel szemben. A nagy menekülés fővezére pedig az a Tony Adams lehet, akit sok-sok év után neveztek ki újra egy csapat edzői székébe. Adams első két húzása igencsak meglepő volt, a Granada ugyanis szerződtette a szabadügynök piacról Kieran Richardsont és Nigel Reo-Cokert. Az angolokkal megerősített csapatnak az első küldetése egészen hozhatónak is tűnik, hiszen az a Celta Vigo látogat a Los Carmanesbe, amely biztosan cserecsapattal áll majd ki erre a találkozóra.

A vendég galíciaiak ugyanis csütörtökön 3-2-re nyertek a Genk elleni EL-negyeddöntő első meccsén, s a jövő heti, belgiumi túra előtt Eduardi Berizzo mester biztosan nem a legjobbjait vezényli majd ki a gyepre. Jól jelezte ezt például a múlt heti, Eibar elleni összecsapás is, ahol szintén nem az alapcsapat játszott és meg is lett az eredménye, mivel a Celta otthon kapott ki 2-0-ra.

Mindezek fényében a Granada sikerére érdemes lehet fogadni és bár való igaz, hogy Adamséknek csodára van szükségük a bennmaradáshoz, ha abból indulunk ki, hogy a Granada több pontot gyűjtött otthon, mint a Celta idegenben, akkor talán érthető, miért is látunk értéket a hazai győzelemben.

hatharom.com
Granada nyer
@2.70

Nem kevésbé tűnik kockázatos befektetésnek az Eibar és a Betis összecsapása, amely esetében szintén találtunk értékes szorzót. A baszk gárda minden képzeletet felülmúlva szárnyal a La Ligában és bizony ostromolják az Európa Liga-indulást is Pedro Léonék. A zsinórban három bajnokit nyerő Eibar most az ugyanennyi találkozót egyhuzamban elveszítő Betishez látogat és a szorzók alapján teljesen háromesélyes a mérkőzés.

Az Eibar ősszel 3-1-re verte a Betist, míg tavaly Sevillában 4-0-volt a vendégeknek.

Ám az Eibar formája tiszteletet parancsol. Nem csak a három nyertes mérkőzés, de azok nehézsége miatt is, hiszen a Celta Vigo, Las Palmas, Villarreal triót legyőzni még akkor is nagy fegyvertény, hogy fentebb jeleztük, az égszínkékek például tartalékosak voltak. Mivel a motiváció egyértelmen megvan Mendilibar fiainál, míg a Betis számára nincs különösebben tétje a találkozónak, mi bátran tippelünk a vendégek sikerére, méghozzá sok góllal fűszerezve.

hatharom.com
Eibar + 2.5 gól felett
@4.10

Gigászi hajrát nyitott az Osasuna is, a pamplonai gárda előbb az Alavést, majd a Leganest verte meg, igaz, esetükben már tényleg csak matematikai esélyről beszélhetünk. Kodróék most az Atlético Madridhoz látogatnak, ahol természetesen csodaszámba menne a siker, ám a vélhetően tartalékosan pályára lépő Matracosok ellen lehet keresnivalójuk a vendégeknek.

Hogy pontosan milyen csapattal áll majd fel a Tico a mérkőzésre, azt még nem lehet tudni, a biztos hiányzók közül Koke és Gameiro is nagyobb érvágás, de alighanem minden poszton lesz majd pihenő játékos Simeone csapatánál.

Mivel az Atlético Madridnak nem szokása hazai pályán gólt kapni, ezért a tartalékos Osasunára nem mernénk tippelni, de abban látjuk a rációt, hogy csak szűkösen nyernek majd a Matracosok. Fogadási szempontból nagyon nehéz mérkőzés, érdemes megvárni a tippeléssel az Atléti kezdőjét.

Ha már érintettünk két kiesőhelyen lévő csapatot, zárjuk a kört a harmadikkal, a Sporting Gijónnal, amely a Real Madridot fogadja.

Morata ismételten főszereplő lehet

A találkozót alapjaiban meghatározhatja majd Zinedine Zidane kerete a mérkőzésre, márpedig a francia mesternek akad oka vakarni tar fejét. Nem elég ugyanis, hogy Gareth Bale vádlija nincs rendben, Dani Carvajal eltiltott, Varane és Pepe sérült, míg Cristiano Ronaldo és Nacho egy sárgára vannak az eltiltástól. Ennek fényében pedig egyrészt kérdéses, milyen támadósorral és milyen védelemmel áll majd ki a Real Madrid, ám a tervek szerint szombat délután a Navas - Danilo, Ramos, Nacho, Marcelo - Isco, Casemiro, Kovacic - James, Morata, Asensio triónak szavaz majd bizalmat Zizou.

A fővárosiak szerencséje, hogy a Gijon gyengélkedik, ám a győzelmi kényszer náluk is megvan, csak úgy, mint a riválisoknál.

Az, hogy a Real Madrid tartalékosan lép pályára, még önmagában semmit sem jelent, hiszen a csereemberek motivációja megkérdőjelezhetetlen. Ha a legutóbbi két mérkőzésből indulunk ki, amikor Zidane erősen rotált (Leganes-Real Madrid 2-4, Eibar-Real Madrid 1-4), akkor most is sima fővárosi győzelemre számíthatunk.

hatharom.com
Real Madrid -1 (európai hendikep)
@1.90
2017-04-14;87
2017-04-15;87
2017-04-16;87
2017-04-17;87
211384