Magyar Kupa

Pörögnie kell az az Újpestnek, de a Vasas sem állhat le

Három negyeddöntős visszavágót rendeznek szerdán a labdarúgó Magyar Kupában: a Mezőkövesd, a Sopron és a Vasas is kedvező helyzetből várhatja a második felvonást.

Kedden este a a Ferencváros a Mezőkövesden elért 0-0-nak köszönhetően továbbjutott a Diósgyőrön a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így a címvédő zöld-fehérek már ott vannak a legjobb négy csapat között. Szerdán az is kiderül, ki lesz a másik három résztvevője az elődöntőknek.

   
  1 x 2
Sopron - Budafok 1.40 3.65 7.00
Szolnok - Mezőkövesd 2.90 3.15 2.15
Vasas - Újpest 2.20 3.20 3.20

A másodosztályú Sopron 2-1-es előnyben fogadhatja hazai pályán az NB III-ban szereplő Budafok gárdáját. Bár az első mérkőzésen hamar kétgólos előnybe kerültek Supka Attila fiai, az 1.40-es szorzó nem tűnik nagy ötletnek, hiszen Prukner László együttese a játékban nem maradt el magasabban rangsorolt ellenfelétől. Az is igaz ugyanakkor, hogy a Sopron számára óriási bravúr lenne a négy közé jutás, ennek tudatában talán a hétvégi bajnokit el is engedték a vasutasok.

A Mezőkövesd egy héttel ezelőtt 3-1-es győzelmet aratott a Szolnok ellen, amelynek így legalább egy 2-0-s sikerre lenne szüksége a - rendes játékidőbeli -  továbbjutáshoz. A MÁV hétvégén 1-1-et játszott a Csákvárral a Merkantil Bank Ligában, míg a kövesdiek 4-2-re kikaptak Sopronban a Haladástól. Tomiszlav Szivicsék a bajnokságban biztonságos helyen vannak, így ráfeküdhetnek a kupára, a szerb-magyar mester pedig közismerten nagy kupaspecialista hírében áll. Éppen ezért úgy számolunk, hogy egy X2-ben megállhat az a meccs, de a bátrabbak akár a kövesdi győzelmet is bepróbálhatják - persze szigorúan, csak a kezdőcsapatok kihirdetését követően.

A szerdai játéknap egyértelműen legizgalmasabb párharca a két NB I-es fővárosi alakulat, azaz a Vasas és az Újpest rangadója lesz. Az egy héttel ezelőtti találkozón a lila-fehérek sokáig nyeregben érezhették magukat, ám a második félidőben az angyalföldiek egy védelmi hibát valamint egy egyéni klasszis megoldást gólra váltva a maguk javára fordították a mérkőzést és ezzel együtt a párharc esélyeit is.

Az első találkozó összefoglalója

A bukik szerint a szerdai ütközetnek a Vasas az esélyese, amelynek tulajdonképpen egy 0-1-es vereség is elegendő volna a továbbjutáshoz. Az biztos, hogy az Újpestnek menni kell előre, a hétvégi diósgyőri bajnokit talán fejben el is engedték Vignjevics fiai, hiszen nem titkolt cél a negyedik kerültben, hogy a kupán keresztül kilépjenek a nemzetközi porondra. Az MTK stadionjában megrendezésre kerülő találkozón a pálya talaja alkalmas terep lesz a bátor támadófutballra, a két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccse pedig hozta az overt, ezért hajlunk rá, hogy ezúttal is jó tipp lehet a 2,5 gól fölé opció.

hatharom.com
Gólszám 2,5 gól felett
@1.75
2017-04-04;213
2017-04-05;213

Tippelj a Magyar Kupa meccseire a Tippkirályban!