Európa Liga

Spanyol-olasz derbi a nap rangadóján

  • varin

A római gárda akár már az első mérkőzésen eldöntheti a továbbjutást a gyengélkedő Villarreal ellen.

Mint púp a hátukra, legalább annyira hiányzik most a Villarrealnak a Roma elleni Európa Liga-találkozó. A Sárga Tengeralattjáró ugyanis léket kapott és folyamatosan süllyed a spanyol bajnokságban, s lassan semmi esélyük nem marad a BL-helyre, noha korábban még akár a dobogót is elképzelhettük számukra.

   
  1 x 2
Villarreal-Roma 2.65 3.10 2.65

Elsősorban a góllövéssel akadnak problémák Fran Escriba csapatánál, hiszen az utolsó kilenc meccsen csupán hétszer találtak be, így nem csoda, hogy csupán egy győzelemre voltak képesek. De kitől is várhatnánk ma a gólokat, ha Pato eligazolt, a házi gólkirály Sansone pedig sérült? A Roma ellen vélhetően kezdő Borré-Bakumbu duónak összesen van négy gólja idén 1700 perc alatt. Visszatérhetett azonban hosszú sérülés után Roberto Soldado, bár a 31 éves támadó aligha kap kulcsszerepet majd a kupameccsen. A Villarrealra ráadásul hétvégén hatpontos derbi vár, hiszen éppen ahhoz a Real Sociedadhoz utazik, amely közvetlen vetélytársa a La Ligában.

Villarreal#esp-villarreal#5

"Remekül dolgoznak a srácok és bár sokan kételkednek bennünk, a csapatvezetés nem. Csak meg kell nézni egy edzést, hogy milyen elszántsággal dolgozzuk végig. Visszanyerjük a formánkat, ehhez pedig kiváló ellenfél lehet az amúgy is remek formában lévő Roma.

Hasonló mérkőzést várok, mint tavaly a Napoli ellen, és tudjuk, hogy piszok nehéz lesz nyernünk. Igazi kihívás lesz, úgyhogy lendületesen kell futballoznunk és megakadályoznunk, hogy egyetlen gólt is szerezzenek - ez a legfontosabb csütörtökön" - nyilatkozta Jonathan dos Santos.

Várható kezdőcsapatok:
Villarreal: Fernández - Rukavina, Musacchio, Ruiz, Ángel - Santos, Trigueros, Soriano, Cheryshev - Bakambu, Borré
Roma: Alisson - Peres, Vermaelen, Fazio, Jesus - Nainggolan, Paredes, Gerson - Salah, Dzeko, El Shaarawy

A másik oldalon lényegesen jobb a helyzet, a Roma BL-indulását nemigen veszélyezteti semmi sem, így a második helyért küzdhetnek odahaza a Napolival. Spalletti fiai szépen hozzák a meccseiket, az utolsó kilenc találkozójukból nyolcat megnyertek, így esélyesként utaznak az El Madrigalba is.

A Farkasok várhatóan a 4-3-3-as felállást választja majd és természetesen ott lesz a csapatban a gólokat futószalagon gyártó Edin Dzeko is.

"Alig várjuk a mérkőzést, remek hangulat várható ugyanis a Villarreal arénájában. A szurkolók nagyon közel vannak a pályához, így biztosan meglesz a futballhangulat, ami extrát ad a játékosoknak. Azonban mi győzni jöttünk, így leginkább saját, élvezetes futballunkra szeretnénk koncentrálni. Gólt szeretnénk szerezni, méghozzá legalább kettőt" - mondta Spalletti.

A mérkőzés esélyese nálunk egyértelműen a Roma, hiszen a Farkasok minden tekintetben jobban teljesítenek az elmúlt hetekben. A fogadóirodák teljesen háromesélyesnek tartják a találkozót, hiszen a Villarreal és a Roma sikerére is ugyanakkora szorzót kínál a    . Mi legjobb tippnek azt tartjuk, amit Spalletti is kitűzött célul, vagyis a Roma legalább kétszer betalál.

hatharom.com
Vendégcsapat góljai: 1.5 felett
@2.50
[2422919] 2017-02-16 21:05:00 Villarreal - Romax;
2017-02-16;73