Spanyol foci

Hatszoroznánk a Barca bajnokiján

Már csak három bajnokit kell kihúznia a katalánoknak a veretlen szezonért. Az óriásölő Villarreal állítaná meg őket.

A La Liga bajnok Barcelona a vasárnapi El Clásico után szerdán ismét pályára lép, mégpedig a nemzetközi kupaindulást érő helyekre pályázó Villarreal ellen. Ernesto Valverde fiai már nagyon közel vannak a veretlen szezon abszolválásához és ha átverekedik magukat a Sárga Tengeralattjárón, sorsolásukból adódóan szinte biztosan összehozzák a hihetetlen teljesítményt.

1x2    
Barcelona Döntetlen Villarreal
1.25 6.00 8.75

Vajon összejön Iniestának a veretlen búcsú? fotó: Barca Facebook

A gránátvörös-kékek a hétvégén 2-2-es döntetlent játszottak a Real Madrid ellen úgy, hogy egy félidőt emberhátrányban kellett túlélniük. Ez nem jelentett különösebb akadályt és a remi által a szezon eddigi 35 meccsén nem találtak legyőzőre - az viszont nem kizárt, hogy a klasszikus sokat kivett belőlük.

Messiék ha nem kapnak ki a Villarreal, Levante és Real Sociedad csapataitól akkor csatlakozhatnak a Legyőzhetetlenek klubjába:  Milan 91/92, Arsenal 03/04 és Juventus 11/12. 

Hiába választja el 30 pont a két együttest, komoly intőjel lehet Valverdééknek, hogy a Villarreal a top csapatok ellen rendszeresen egyel magasabb fokozatra kapcsol. Eddig idegenben megverték a Real Madridot és a Valenciát is, a liga legjobb védelmével rendelkező Atletico Madridtól pedig négy pontot hoztak el a két párharcukról.

Vasárnapi sikerükkel a Valenciát is oda-vissza verték és legutóbbi hat top négyes csapat elleni meccsükből négyet behúztak.

Hiányzókat tekintve egyik csapat sem panaszkodhat - a Villarrealnál Bruno Soriano hosszú ideje kényszerpihenőn van, azonban visszatérhet a Celta és Valencia elleni győztes meccseket kihagyó Javi Fuego és Jaume Costa is. A Barcánál nincsenek sérültek, egyedül a Real ellen élből pirosat kapó Sergi Roberto nem léphet pályára.

[2580878] 2018-05-09 20:00:00 Barcelona - Villarrealx

Amennyiben Lionel Messi azt az ufó formáját tudja hozni, amit a Sevilla elleni kupadöntőben, vagy a Depor ellen akkor persze kevés esélye lesz a vendégeknek, ám az igazsághoz tartozik, hogy az argentin nem sok meccsre tudta annyira felpörgetni magát az idényben. Mivel a bajnoki cím már zsebben van, így már csak a veretlenség megőrzése maradt a célja a társulatnak és a pontkényszerben lévő Villarreal elleni meccsen simán aláírnák a pontosztozkodást a felek. Ráadásul a katalánok a legutóbbi hat bajnokijukból háromszor játszottak döntetlent, ami szintén jól mutatja, hogy már csak félgőzzel menetelnek.

 

  • Tipp - Döntetlen @6.00    
[2580878] 2018-05-09 20:00:00 Barcelona - Villarrealx;
240918