Afrika Kupa

Sztárok térhetnek vissza Európába

A Dortmund és a Leicester CIty is rendkívül boldog lehet, hogy több meglepetés is született az Afrika Kupán.

Véget ért az Afrika Kupa első szakasza, megfeleződött a mezőny. A nyolc továbbjutó mérkőzéseiről bővebben pénteken még írunk, ám addig is foglalkozzunk kicsit a kieső csapatokkal. A csoportmeccsek ugyanis nem múltak el bombameglepetések nélkül, ami azt jelenti, több európai csapatban futballozó sztár is hamar visszatérhet klubcsapatához.

   
  1 x 2
Burkina Faso-Tunézia 3.15 2.95 2.20
Szenegál-Kamerun 1.95 3.00 3.70
Kongói DK-Ghána 3.05 2.90 2.30
Egyiptom-Marokkó 2.50 2.80 2.85

A legnagyobb meglepetést talán Elefántcsontpart szolgáltatta, amely igencsak leszerepelt a csoportjában. Címvédőként az egyik leggyengébb négyesből győzelem nélkül estek ki Bonyék, így többen is már a hétvégén pályára léphetnek csapatukban. Dárdai Pál például Salomon Kalou visszatérésnek örülhet, míg az egyik legnagyobb afrikai tehetség, Franck Kessié az Atalantába tér vissza. A hétvégén a Hull Cityt fogadó MU újra bevetheti Eric Baillyt, a Stoke Bonyt, a Palace Zahát kapja vissza, míg a PSG-be Aurier térhet vissza.

Ahogy torna előtti beharangozónkban is megírtuk, Gabon leszereplése valószínű és bizony a házigazda nyeretlenül zuhant ki az A-csoportból. A Dortmund ezt persze nem bánja, hiszen visszakapják Aubameyangot, amely a Mainz elleni idegenbeli rangadó előtt igencsak jól jön a csatárínségben szenvedő csapatnak.

Algéria kiesése nem várt fordulat, ám a Leicester Citynél aligha bánkódnak, hogy visszakapják Mahrezt és Slimanit. Szintén Anglia felé veszi az irányt az Arsenal középpályása, Ismael Bennacer, míg a Napoli kezdő hátvédjét nyeri vissza Ghoulam érkezésével.

Az Afrika Kupa szombat délután folytatóik a Burkina Faso-Tunézia összecsapással.