Átigazolás

A Real Madridnak el kellett volna adnia Cristiano Ronaldót?

Akkora ajánlat érkezett a portugál támadóért, amekkorát szinte el sem lehet képzelni. Vajon ennyi pénzért már érdemes lett volna megválni CR7-től?

Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo ügynöke a héten közölte a sajtóval, egy kínai csapat megkísérelte 300 millió euróért megszerezni a portugál világsztárt. A hihetetlen rekordnak számító átigazolási összeg mellett Ronaldo körülbelül 150 millió euro fizetést kapott volna évente, amelyet megint jobb nem átszámolni forintra, hiszen kiakadna a számológépünk. Ám a Real Madrid és Ronaldo is nemet mondott a megkeresésre.

Játsszunk el azonban egy pillanatra a gondolattal. 300 millió euro egy mindjárt 32 éves játékosért. Ekkora összegből 3-4 bárkit meg lehet manapság vásárolni, ami azt jelentené, hogy mondjuk a CR7 pótlására érkező Lewandowski, Agüero vagy Hazard mellett még a védelmet is rendbe tehetné a madridi csapat. 300 millió akkora pénz, amelyet visszaforgatva szinte biztosan sokat nyerne hosszútávon a Real, hiszen Ronaldo már nem fiatal és vélhetően három-négy éven belül amúgy is sor kerül egy ehhez hasonló átigazolásra az esetében.

Persze legyünk reálisak, Kína egyelőre még nem tart ott, hogy Ronaldókat, Messiket tudjon igazolni, egyelőre kizárólag levezető, kiöregedett sztárok, valamint pénzéhes fiatalok utaznak keletre. És amellett, hogy Ronaldónak aligha van kedve Kínában kergetni a bőrgolyót, mind a Real Madrid, mind a spanyol futball  számára egy óriási mélyütés lenne, ha a friss aranylabdás klasszis elhagyná Hispániát és megszűnne a CR7-Messi háború.

Szerencsénkre tehát a Real Madrid nemet mondott és élvezhetjük még a portugál csillag tündöklését Madrid egén, ám közel se legyünk benne biztosak, hogy néhány éven belül is nemet mondanak majd a legnagyobb futballisták egy ilyen kínai hívó szóra.

Most pedig szavazásra invitálnám az olvasókat! Véleményetek szerint vajon megérte volna 300 millió euróért eladni Ronaldót a meg nem nevezett kínai csapatnak vagy pedig Ronaldo egyike azon játékosoknak, akit semmiképpen sem szabad pénzzé tenni?

Te eladtad volna 300 millió euróért Cristiano Ronaldót a Real Madrid vezetősége helyében?x;