Bulvár

Így vándoroltak át a divatszurkolók Madridból Torinóba

  • varin

Érdemes megnézni a social media számait, valamint a mezeladásokat. Ronaldo tényleg egy márkanév.

Cristiano Ronaldo Torinóba igazolása még mindig sokkban tartja a világ futball fanatikusait, sokan nem értik, hogyan is adhatta el a Real Madrid legnagyobb értékét aprópénzért. Természetesen CR7 híveinek ez sem akadály, a hófehér mezt becsíkozva követik kedvencüket Olaszországba, amelyet számszerűsíthető adatokkal is alátámaszthatunk.

Fotó: Sports Illustrated

A portugál klasszis átigazolását követően ugyanis hirtelen több, mint egymillió követő vándorolt át Madridból Torinóba, ami legalábbis a két sztárcsapat Twitter-profilját illeti. Hogy mennyi divatszurkoló szereti a luzitán legendát, azt mi sem jelzi jobban, hogy a klubcserét megelőzően a Real Madridnak közel 32 millió követője volt, ami napjainkra 30.6 millióra csökkent. Noha ebbe a visszaesésbe beletartoznak azok a kamu profilok, amelyeket a közösségi portál a napokban törölt, a Juventus +1.1 millió követőjéből azért következtethetünk arra, hogy mennyien fogadtak új örök szerelmet az Öreg Hölgynek.

A Real Madrid mindazonáltal még mindig messze a legnépszerűbb csapat Spanyolországban, hiszen a 30.6 milliójukat a Barcelona csupán 13.8 millióval követi.

A közösségi portál számai mellett a mezeladások is hihetetlen adatokat tárnak elénk. A klubcserét követő 24 órában ugyanis több, mint félmillió CR7-mezt adtak el, amely papíron ki is termelte Ronaldo vételárának felét. Persze ezt nem szabad ennyire komolyan venni, hiszen a gyártási költségek, a sportszergyártó részesedése, valamint az egyéb jutalékokat követően a klubnál csupán 10-20% marad a bevételből - nyilatkozta az M1-nek korábban Szabados Gábor sportközgazdász.

Cristiano Ronaldo bemutatkozása augusztus közepén várható, amikor is a Juve ificsapatával, a Villar Perosával játszik. Mint az köztudott, Ronaldo nem utazott el Amerikába a a torinói gárdával, így nem jöhet létre a Real Madrid-Juventus derbi sem, legalábbis ami a portugál játékos jelenlétét illeti.

Az olasz bajnokság az augusztus 19-ei hétvégén kezdődik, a Juventus toronymagas favoritja a kiírásnak, hiszen Ronaldóék címvédése csupán 1.40-es szorzóval fogadható.