Darts-vb

Ezt várják a Sport TV szakkommentátorai a világbajnokságtól

Megkezdjük a hangolódást a december 15-én, csütörtökön elrajtoló PDC darts-világbajnokságra. Felvezető sorozatunk első részében a Sport TV két szakkommentátorát, Vereczkey Lajost és Ziegenhám Medárdot faggattuk.

Hatharom.com: Melyik első körös mérkőzést várjátok a legjobban?

Ziegenhám Medárd: Legalább négyet-ötöt tudok mondani... Lehet hogy nevetni fogtok, de lesz például egy Stephen Bunting-Darren Webster találkozó, ami az első kör akár legjobb, legizgalmasabb meccse is lehet. De ugyanígy mondhatnám a Steve Beaton-Devon Petersen mérkőzést. Utóbbit mindenki szereti, Beaton pedig az elmúlt időszakban egész jól játszik. Nem gyenge meccsnek ígérkezik a Raymond van Barneveld-Robbie Green és a Jelle Klaasen-Jeffrey de Graaf összecsapás sem. Ha egyet kell mondanom, akkor legjobban Phil Taylor meccsét várom.

 

Vereczkey Lajos: Nagyon nehéz választani, sok párosítás tetszik, és majd választok is egyet, de először mazsolázgattam párat. Például valószínűleg minden idők egyik leggyorsabb mérkőzése lesz a Michael Smith-Ricky Evans találkozó. Személyes érintettségből én még két mérkőzést nagyon várok az első körből: az egyik a Mensur Suljovic-Ron Meulenkamp derbi, a másik pedig Dave Chisnall és Rowby-John Rodriguez meccse. Mensur brutális formában van, viszont nem tudom milyen hatással lesz rá, hogy már előre lemondta a Premier League-szereplést, tehát közölte, hogy ne is hívják meg. Rodriguezt elég sűrűn látjuk testközelből játszani, kíváncsi leszek rá. Ő képes lehet megszorongatni Chisnallt, ha az idegrendszere rendben lesz. Érdekes lesz még a két korábbi BDO-csillag, Alan Norris és John Michael összecsapása is. Rengeteg jó meccs van, így végül kettőt választok, Mensur mérkőzését várom nagyon, illetve a Smith-Evanst.

Hatharom.com: Ki lesz a torna meglepetésembere?

Ziegenhám Medárd: Először is mondok játékosokat, akik meglepetést okozhatnak: Alan Norris - annak ellenére, hogy tavaly ugye a legjobb nyolcig ment -, Steve West - aki mostanában nagyon jól játszott -, és Mensur Suljovic - neki ez lehet a legjobb világbajnoki szereplése, és szerintem nagyon jól csinálta, hogy lenyilatkozta, hogy ő biztosan nem fogja elvállalni a PL-t, ez egy nagyon profi és okos döntés volt. A legjobb az lenne, ha olyan meglepetések lennének, amire egyáltalán nem is gondolnék, hogy azt mondhassam el már az első kör után, hogy ez lesz minden idők legjobb világbajnoksága. Az lenne a legjobb, ha nagyon szoros meccsek lennének, hogy minél érdekesebb és vonzóbb legyen a nézők számára. 

Vereczkey Lajos: Nem könnyű kérdés, ugye ilyenkor az embernek valami meglepőt kellene mondania, de nehezen visz rá a lélek. Egyrészről, mert nem szívesen uszítom magamra a szurkolókat, ám ettől függetlenül természetesen megvan a véleményem. Ebben a mezőnyben azt gondolom, hogy már az is óriási siker, ha valaki a legjobb nyolcig elmegy. Elnézve az ágrajzot, valóban az egyik meglepetésember Suljovic lehet, annak ellenére, hogy helyezése alapján az első nyolcban van. A másik, aki meglepetést okozhat, az Alan Norris. Kegyetlen jó, és attól függetlenül, hogy nyolc között volt tavaly, most ott van Adrian Lewis és Barney ágán, így 21. kiemeltként meglepetés lenne ha megismételné a negyeddöntőt. Én azonban képesnek tartom erre Norrist. Akire még nagyon kíváncsi vagyok, és pozitív meglepetése lehet a tornának, az Chris Dobey. Láttam őt jó pár tornán játszani, nagyon ügyes srác, Justin Pipe-ot szerintem verni fogja, és képesnek érzem arra, hogy Chisnallt is elkapja (vagy Rodriguezt).

Hatharom.com: Ki lesz a torna legnagyobb csalódása?

Ziegenhám Medárd: Nagy csalódás lehet Adrian Lewis. Nagyon szeretem, de az utóbbi időben nem tudott versenyt nyerni, még egy European Tour-t sem... de még csak döntőbe sem jutott. Őt féltem nagyon, valamint Chisnallt, hogy gyengén fognak játszani.

Vereczkey Lajos: Szerintem nem fog nyolc közé jutni Gary Anderson. Benito van de Pas vagy más elkaphatja azon az ágon. De ha még túl is éli, a negyeddöntőből nem jut tovább, az pedig nagyjából csalódás az ő szemszögéből. Ha első körös csalódásokról beszélünk, az már egy kicsit nehézkesebb kategória. De azt gondolom, hogy kiemeltként Brendan Dolan ki fog kapni, és ha Rodriguez fegyelmezett lesz, akkor Chisnall is bajba kerülhet. Másik csalódásom, hogy Cristo Reyes és Dimitri van den Bergh közül valamelyik kiesik az első körben. Ezt sajnálom, mert én mindkettőt nagyon csípem. Jól is játszanak, és üde színfoltjai a mezőnynek. 

Hatharom.com: Mi az a párosítás, amiért imádkoztok, hogy összejöjjön?

Vereczkey Lajos: Erre a kérdésre azonnal tudom a választ: a Van Gerwen-Taylor elődöntőt várom a legjobban. A második legjobban várt meccsem pedig a van Gerwen-Suljovic negyeddöntő.

Ziegenhám Medárd: Michael van Gerwen-Phil Taylor és Gary Anderson-Peter Wright.

Hatharom.com: Lesz 9 nyilas? Ha igen, ki dobja?

Ziegenhám Medárd: Lesz, és még abban sem vagyok biztos, hogy egy. Úgy gondolom, hogy vagy azok fognak 9 nyilast dobni, akik úgymond rákényszerülnek erre, mert annyira jól dobnak ellene - Taylornak sokszor ilyenkor jött össze -, vagy pedig azok, akik felszabadultan dobhatnak. A nagyon szoros, taktikus meccseken, amikor mindenki a saját kezdésével van elfoglalva, nem hiszem, hogy 9 nyilas fog születni. 

Vereczkey Lajos: Lesz, kettő is. Az egyiket Van Gerwen dobja, a másikat nem tudom megmondani, nagyon sok játékosban benne van.

Hatharom.com: Kik játsszák az elődöntőket, és ki lesz a világbajnok?

Vereczkey Lajos: Szerintem a felső ágon van Gerwen-Taylor elődöntő lesz, az alsó ágon pedig Jelle Klaasen-Peter Wright. A világbajnoki címet pedig idén MvG húzza be.

Ziegenhám Medárd: Úgy gondolom a Taylor ága a legnehezebb az idei világbajnokságon, ott van Lewis, Barneveld, Norris, Kim Huybrechts. Nagy meló lesz az "öregnek", de Van Gerwen-Taylor elődöntőt várok, a másik ágon pedig Gary Anderson és Peter Wright.

Hatharom.com: Zárásként, melyik lesz a torna utolsó duplája? Az egyik külföldi bukmékernél ugyanis már erre is fogadhatunk...

Vereczkey Lajos: Én a dupla 10-re tippelek. 40-re fog dobni valaki, elrontja, alá dob és utána dupla 10-zel befejezi. 

Ziegenhám Medárd: Vagy dupla 20-ra, vagy dupla 16-ra fogadnék, de legyen a dupla 14, azaz a Mensur-kiszálló.

Hatharom.com: A dupla 10-es befejezés 7.50-szeres pénzt fizet, a dupla 14 pedig 32-szeres.

 

A tippelni vágyók természetesen a PDC-vb alatt sem fognak csalódni, a Hatharom.com napi rendszerességű tippjátékkal készül az év dartseseményére.

 

A részleteket itt megtaláljátok. A PDC Hungarian Fan Club szervezésében ismételten nagyszabású nyereményjáték zajlik majd a vb ideje alatt, melyet a hatharom.com is szponzorál, részletek hamarosan várhatóak.

Ki nyeri a világbajnokságot?
   szorzói alapján
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Gary Anderson 6.75
Phil Taylor 9.75
Peter Wright 11.00
Dave Chisnall 29.00
James Wade 31.00
Adrian Lewis 32.00
Raymond van Barneveld 35.00
Jelle Klaasen 49.00
Mensur Suljovic 72.00