Tipp

Lássuk azt a triplát, Peter!

A világbajnok szlovák klasszis sorozatban a harmadik szakaszt nyerheti meg a Svájci Körversenyen.

Tour de Suisse, 4. szalasz
Hatharom-tipp: Peter Sagan nyeri a szakaszt
Odds: 2.25
Eddig éri meg: 1.90
Tipperősség: 4/10

Javában zajlik a felkészülés a nyár legjelentősebb kerékpárversenyére, a július 2-án kezdődő Tour de France-ra. A hétvégén elrajtolt Svájci Körverseny az utolsó Grand Tour állomás, ahol a versenyzők felmérhetik, hogy milyen formában vannak. Egy valami már kiderült az elmúlt két nap alapján, a regnáló világbajnok Peter Sagan kirobbanó erőben van. Egyelőre senki és semmi nem tudott kifogni rajta, a hétfői és a vasárnapi szakaszt is megnyerte, mindkét esetben nagyon meggyőző sprinttel. Ennek fényében nem kérdés, hogy a negyedik etapon is ő számít a toronymagas favoritnak, hiszen továbbra is a dimbek-dombok, technikás befutók játsszák a főszerepet. Ez pedig éppen az ő terepe, ráadásul az összetettben élen állónak járó trikó is már rajta feszül, amit a mai nap végén még nem tervez átadni másnak. 

A kihívói között olyan neveket találunk, mint Michael Matthews, Fernando Gaviria és Michael Albasini. Erős trió, de nem annyira, hogy a jelenlegi Sagant lenyomják. Matthews a második szakaszon tökéletes felvezetés mellett is kevés volt, míg Albasinit hétfőn hátrányból, külső íven durrantotta le a szlovák. Gaviria a nagy kérdés, aki bukott a verseny elején, így nem tudni 100 százalékos állapotban van-e, ami biztos, hogy az elmúlt két napban nem ő sprintelt a csapatából. 

A vége előtt nem sokkal van egy kaptató, ahol várhatóak támadások, de Sagan nem az a típusú versenyző, aki megijedne attól, hogy menni kell. Ettől függetlenül a tippre a veszélyt a szökevények jelentik. Ha senki nem tud hazaérni és sprint lesz, akkor meglepő lenne, ha nem a szlovák nyerne ismét.