EURO 2016

Nem vagyunk favoritok - Eden Hazard

  • hatharom.com

Belgiummal találkozik a nyolcaddöntőben a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Eden Hazard és Alex Witsel is komoly csatára számít.

Bár a nyitómérkőzésen Olaszország 2-0-ra legyőzte Belgiumot, a világranglista 2. belgák később magukra találtak, Írország (3-0) és Svédországot (1-0) is legyőzve a csoport második helyéről jutotta be a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntős párosításokat figyelve a belga szurkolók aligha panaszkodnak a második helyezés miatt, hiszen a csoportelső olaszok megkapták a nyolc közé jutásért a címvédő spanyolokat. 

Bár a nevek alapján egyértelmű, hogy Belgium erősebb a magyar csapatnál, a belgák sztárjai egyáltalán nem lekezelőek a mieinkkel szemben, a szerdai meccsek után Eden Hazard és Alex Witsel is sportszerűen nyilatkozott a soron következő meccsel kapcsolatban. 

"Magyarország szereplése mindenki meglepett, de megérdemelték a továbbjutást. Óvatosnak kell lennünk, de van elég időnk, hogy kielemezzük a játékukat. Lépésről lépésre kell haladnunk. A következő lépcső a magyarok elleni meccs lesz, most 100 százalékban arra a találkozóra kell fókuszálnunk" - nyilatkozta az UEFA-nak Alex Witsel, a Zenit középpályása. 

A spanyol AS a belgák legnagyobb sztárját, Eden Hazardot faggatta a svédek legyőzése után. A Chelsea klasszisa nem értett egyet azon véleményekkel, amelyek szerint könnyű ágra kerültek. "Jó lenne eljutni a döntőig, de nem hiszem, hogy mi lennék a favoritok ezen az ágon. Innentől kezdve nincs már könnyű mérkőzés, keményen kell dolgoznunk" - fogalmazott Hazard, aki kitért a magyarok elleni nyolcaddöntőre is. "Láttam a portugálok elleni meccsüket. Az utolsó percig nyomást helyeztek az ellenfelükre. Kemény ütközetre számítok, de készen állunk rá, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe." 

Hazard klubtársa, Thibaut Courtois is óvva intette övéit attól, hogy fél vállról vegyék a magyarok elleni meccset. "Óvatosnak kell lennünk velük, három remek meccset játszottak idáig és a csoportjuk élén végeztek". 

A Magyarország - Belgium nyolcaddöntőre vasárnap 21 órakor kerül sor Toulouse-ban kerül sor. A bukik szerint a belgák a favoritok, a magyar csapat győzelmére 4.85-ös szorzón fogadhatunk a   -n. 

[1695461] 2016-06-26 21:00:00 Magyarország - Belgiumx;