Copa América

A topfavorit a címvédő ellen, Messi játéka kérdéses

  • hatharom.com

Rögtön az első Copa-mérkőzésén rangadó vár az első számú esélyesnek titulált Argentínára: Tata Martíno együttese a címvédő Chile ellen lép pályára.

Már nyomban az első fordulóban megismétlődik a tavalyi finálé, azaz Argentína és Chile újra egymásnak feszül a Copa Américán. Vélhetően ennek a meccsnek az eredményétől nagyban függ majd a D csoport végeredménye is, hiszen ebben a csoportban Bolívia és Panama szerepel még, vagyis aki megnyeri ezt a találkozót, hatalmas lépést tesz a csoportgyőzelem felé. 

Argentína#arg-argentina#5
Chile#chi-chile#5

A két válogatott formáját tekintve nem is lehet kérdés, hogy az argentinok vannak jobb passzban, az Albiceleste utoljára tavaly ősszel szenvedett vereséget, azóta hat mérkőzésen 4 győzelem és két döntetlen a mérlege. Chile a Copa megnyerése óta viszont nem találja önmagát, az új szövetségi kapitány kezei alatt nem úgy megy a csapatnak, mint a nagy előd Sampaoli munkássága idején. Arturo Vidalék két vereséggel melegítettek a tornára, a Mexikó elleni 0-1 még akár bele is férhet, de a Jamaika ellen elszenvedett 2-1-es pofont nehéz magyarázni. 

A magyar idő szerint kedd hajnalban megrendezésre kerülő találkozón Chile egyik legnagyobb sansza az lehet, ha Lionel Messi nem kerül a pályára. Az ötszörös aranylabdás klasszis a Honduras elleni barátságos mérkőzésen szedett össze egy kisebb sérülést, ami miatt elképzelhető, hogy a szakmai stáb úgy dönt, nem kockáztat a szerepeltetésével. Bár Messi játéka alapjaiban határozza meg az argentinok játékát, Martíno olyan bő és minőségi kerettel dolgozhat, hogy a Bolha nélkül is Argentína a favorit. 

[2156797] 2016-06-07 04:00:00 Argentína - Chilex;5

Messi sérülésének hírére az oddsok természetesen Chile irányába mozdultak el, így a cikk írásának időpontjában már 2.10-es szorzón fogadhatunk Argentína győzelmére, míg Vidalék sikere pénzünk 5.50-szeresét érheti. A döntetlen 3.20-as szorzón fogadható a    -n.  

[2156797] 2016-06-07 04:00:00 Argentína - Chilex;