Átigazolás

Ez mindent elárul a jelenlegi Milan helyzetéről

Úgy tűnik, az egykoron szebb napokat megélt klub ismét értékesíti legjobb játékosát. Méghozzá egy angol középcsapatnak.

Nem sok futballista mondhatja el magáról az utóbbi években, hogy jó szezont futott az AC Milan együttesénél. Az évtizedes mélyponton lévő klub idén is lecsúszott a nemzetközi kupaindulásról, jelenleg állandó trénere sincs, a csapaton belül állandó a feszültség, Silvio Berluscion hol el akarja adni a klubot, hol nem és most úgy tűnik, távozik a csapat egyik legnagyobb értéke is.

Carlos Bacca a házi góllövőlistát messze megnyerve 20 góllal végzett a csapat élén, őt Niang követi mindössze 8 találattal. A kolumbiai támadó iránt most a West Ham United jelentkezett be, amely a hírek szerint a napokban meg is egyezhet a játékossal. A 29 éves támadó ügynöke hamarosan Londonba repül, amennyiben pedig megszületik az egyezség, a Milan értékesítheti Baccát. A dolog pikantériája az, hogy habár az olasz csapat tavaly 30 millió euróért szerződtette Baccát a Sevillától, most 25-30 millió eurós üzletről van szó, vagyis könnyen elképzelhető, hogy Berlusconiék még veszítenek is az üzleten úgy, hogy a futballista kimagaslott ebből a gyenge együttesből.

Úgy néz ki tehát, hogy hétszeres Bajnokok Ligája-győztes, tizennyolcszoros bajnok csapat, amely hihetetlen mennyiségű legendát termelt ki az elmúlt évtizedekben, az egyik legjobb játékosát a Premier League 7. helyezettjének értékesíti. Ez mindent elárul, mekkora problémák vannak jelenleg Milánó piros-fekete felében.