Foci

Nyugaton már megoldották! Zürichben rátámadtak a klubvezetőkre - videó

Óriási meglepetésre kiesett a svájci élvonalból az egyik legnagyobb klubnak számító Zürich. Az 12-szeres bajnokcsapat szurkolói a szerdai mérkőzés után nem tudták palástolni csalódottságukat és megtámadták a menedzsmentet.

Az FC Zürich csapatát 1896-ban alapították, ezzel az egyik legnagyobb múlttal rendelkező svájci klubnak számít. A csapat 12-szer nyerte meg a bajnokságot, nyolcszor a svájci kupát, két alkalommal pedig az UEFA-kupa elődöntőjébe is bejutott. 

A tavalyi szezonban bronzérmet szerző alakulatnál ennek is évnek is vérmes reményekkel vágtak neki, ám óriási csalódás lett a szezonból, hiszen a gárda kiesett a 10 csapatos élvonalból. Az utolsó fordulót szerdán rendezték, és bár a Zürich 3-1-re legyőzte hazai pályán a Vaduz gárdáját, mivel az előtte álló Lugano is megnyerte a maga meccsét a St. Gallen ellen, így a zürichi alakulat búcsúzott az élvonaltól. 

A mérkőzésre kilátogató szurkolók a lefújás után nem tudták feldolgozni a szégyent és a keménymag egy része a játékoskijárón keresztül berontott a klub épületébe, hogy elégtételt vegyen a klub menedzsmentjén. A feldühödött tömeget végül a rohamrendőrök fékezték meg, akik azonban a városban folytatták a hadjáratukat, míg végül a rendfenntartók feloszlatták a csoportot.  

 A Zürich 1988 óta megszakítás nélkül szerepelt az első osztályban, amelyet az elmúlt hét évben egyaránt a Basel nyert meg. 

[1992229] 2016-05-25 20:30:00 FC Zurich - FC Vaduzx;
184487