Átigazolás

Hummels tárgyalhat, kiszemelték az utódját Dortmundban

Jövő nyáron megoldódhatnak az FC Barcelona védőproblémái, ha egyáltalán léteztek ilyenek a hátsó alakzat középső pozícióit illetően. A katalánok olyan labdarúgóval erősíthetik meg védelmüket, aki stabilitást adhat Gerardo Martino csapatának.

Jövő nyáron véget érhet Mats Hummels dortmundi korszaka

A német Bild információra hivatkozva több spanyol sportportál egybehangzóan állítja, hogy Mats Hummels, a Dortmund bekkje engedélyt kapott klubjától, hogy megkezdje a tárgyalásokat a gránátvörös-kékkel. A válogatott játékost 2017-ig szerződés köti ugyan a Borussiához, ám a fekete-sárgák vezetői 35 millió euróban meghatározták a fix kivásárlási árat, vagyis ha a Barcelona kifizeti az összeget, a Bayern Münchenben nevelkedett védő költözhet. Az már egy másik történet, hogy a katalánok meg tudnak-e egyezni a 24 esztendős futballistával a személyes feltételekről, nyáron ugyanis Hummels kikosarazta a spanyol bajnokot, jobbnak látta, ha a Bundesligában marad.

Németországban azt is tudják, miért járult hozzá a dortmundi klub ahhoz, hogy a 26-szoros válogatott bekk kapcsolatba lépjen a Barcelonával. Nos, Jürgen Klopp vezetőedző kiszemelte az FC Basel 21 éves játékosát, Fabian Schart, akit alkalmasnak talál Hummels pótlására. A fiatal védőnek - aki nemrég mutatkozott be a svájci nemzeti tizenegyben - 2015-ig érvényes kontraktusa van a piros-kékekkel, de a Borussiának aligha okozna problémát a játékos kivásárlása.

Az esetleges jövő nyári klubváltásig azonban még Dortmundban vannak feladatai Hummelsnek, akire a bajnoki versenyfutás és a Bajnokok Ligája-mérkőzések során is kulcsszerep vár. Robert Lewandowskiék ráadásul nehéz sorozat előtt állnak, a Hannover elleni szombati találkozó után ugyanis az angol Arsenal, majd az ősi rivális Schalke 04 következik.

[1479062] 2013-10-19 15:30:00 Borussia Dortmund - Hannover 96x;