Római tenisztorna

Szerintünk nem a német az underdog

  • hatharom.com

Hétfőtől már Rómára figyel a teniszvilág, kezdődik ugyanis a szezon harmadik salakos Masters-viadala.

Hagyományosan a madridi torna után rögtön rajtol a római Masters, amely a nagyágyúk számára a Roland Garros előtti utolsó megmérettetés. Vasárnap öt összecsapással vette kezdetét a verseny, a mai napon viszont már meccsdömping lesz, 11 férfi mérkőzést rendeznek. Nem olyan csábítóak a terítéken lévő párosítások, de azért találhatunk magunknak jó derbit. A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó az a német Alexander Zverev és a bolgár Grigor Dimitrov közötti küzdelem.

Ki jut tovább?
Alexander Zverev Grigor Dimitrov
TippmixPro @ 1.90 TippmixPro @ 1.70

Dimitrov számára komoly csalódás ez a szezon, hiszen bár játszott két ATP-döntőt (mindkettőt elveszítette), de a világranglistán folyamatosan csúszik hátra. Bő egy évvel ezelőtt még a top 10 tagja volt, most viszont csak a 35. helyen áll. Ez egyben azt is jelenti, ha nem sikerül ezt a meccset megnyernie, akkor szinte biztos, hogy nem lesz kiemelt a párizsi Grand Slamen. Márpedig abszolút benne van a pakliban, hogy alulmarad, ugyanis múlt héten Madridban is az első körben búcsúzott a spanyol Pablo Carreno-Busta ellen. Rá lehet fogni arra, hogy de előtte pár nappal döntőzött Isztambulban, viszont ugyanezt tette a hispán ellenfele is Estorilban...A törökországi fináléja egyébként elég érdekesen ért véget, a 7:6, 6:7-es első két szett után a döntő felvonásban ámokfutásba kezdett és sorra törte rommá az ütőit, majd 0-5-nél kezet nyújtott. Ez valamilyen szinten össze is foglalja a tavalyi, illetve idei szenvedését....

Zverev viszont gyönyörűen lépdel előre, csak ebben a szezonban már 39 helyet javított a világranglistán. A salakszezonja egyelőre felemásnak mondható, Monte-Carlóban és Barcelonában is olyan meccsen kapott ki, amit foghatott volna. Münchenben már jobban muzsikált és az elődöntőig jutott, ahol egy kifejezetten jó színvonalú találkozón maradt csak alul jó barátja, Dominic Thiem ellen. Miután minden szempontból elég kemény volt a németországi verseny, így a spanyol fővárosba nem utazott el, inkább rápihent a római tornára. Már pénteken Olaszországban edzett, szóval nagyon komolyan készül erre a tornára. 

Alexander Zverev-Grigor Dimitrov
Hatharom-tipp: 22.5 játék felett
TippmixPro @ 1.65

Találkoztak már idén, méghozzá az indian-wellsi Masters második fordulójában. Akkor óriási csatában, döntő szett 7-5-re nyert a német. Durván 2.70-szeres pénzt lehetett behúzni ezzel a győzelmével, most sokkal óvatosabbak voltak az oddsmesterek, de szerintünk fordítva is adhatták volna az esélyeket, nálunk ugyanis egy hajszállal Zverev a meccs favoritja. A legjobb választásnak azonban az over tűnik, ha csak a salakos meccseiket nézzük, elég sok szoros csatát vívtak, és egyébként sincs nagy különbség köztük, így meglepő lenne, ha bármelyikük is simán tudna nyerni.

Zverev és Dimitrov egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Indian Wells Kemény Zverev 6:4, 3:6, 7:5
2014 Bázel Kemény Dimitrov 2:6, 6:4, 6:2