Tenisz

Ezek a fogadások lehetnek nyerők Nadal meccsén - napi tippek a Monte Carlo Mastersre

A mallorcai salakkirály szombaton a monte-carlói elődöntőben újabb mészárlásra készül, ezúttal Grigor Dimitrov lehet a szenvedő fél.

Szombaton a két elődöntős összecsapással folytatódik a küzdelem Monte Carlóban. A felső ágon a 10-szeres bajnok Rafa Nadal és a 4. kiemelt Grigor Dimitrov csap össze, míg a tábla alsó felén a 3. kiemelt Alexander Zverev ellenfele Kei Nisikori lesz. 

Nadal könnyedén masírozhat a döntőbe. - Fotó: ATP

Nadal erőt demonstrál a hercegségben, a negyeddöntőben 6-0, 6-3-mal döngölte a vörös porba a papíron jelenlegi legkomolyabb salakos riválisát, Dominic Thiemet. Nagy meglepetés mondjuk ebben nem volt, hiszen a mallorcai nagyon elkezdte a tornát, míg az osztrák játéka még nem a legélesebb. 

Rafa egyébként egészen brutális sorozatban van, zsinórban 32 megnyert szettnél jár salakon, ezeken pedig mindössze 61 játékot bukott. Átlagban tehát szettenként 2 (!) játékot enged.

Ezek után nem olyan meglepő, hogy a világranglista-ötödik Dimitrov ellen is 1.06-os favorit és 18.5-nél nem igen találunk magasabb line-t a játékok számára. De még így is lehet fantázia az underben, ugyanis a bolgár játéka meglehetősen akadozik és elég nehézkesen jutott csak el idáig. Dimitrovnak az egymás elleni statisztika is elég lehangoló látvány lehet, hiszen 10-1-re a spanyol riválisa vezet, igaz, pozitívum a bolgárnak, hogy 9 (!) alkalommal is szettet tudott nyerni. Ugyanakkor a két meccs, amikor 2-0-ra kapott ki az éppen salakon volt, 2014-ben Rómában és 2015-ben Madridban. 

Nem ragoznánk túl, Nadal fantasztikus formában van, Dimitrovnak pedig salakon nincs olyan fegyvere, amivel zavarba hozhatná a spanyolt. A mérkőzés szorossága Nadalon múlik, és miután szinte borítékolható egy 6-2, 6-1, 6-0 körüli szett, így underes meccs elé nézünk, de leginkább a -5.5-ös hendi tartogatja az értéket. 

  • Nadal 2-0 @ 1.30   
     
  • Játékok száma - Kevesebb, mint 19.5 @ 1.67
     
  • Hendikep - Nadal -5.5 @ 1.71

A másik elődöntő szorosabb csatát ígér, már amennyiben Nisikori kiáll a találkozóra, ugyanis a pénteki közel három órás meccsén Marin Cilic ellen nem egyszer láthattuk a megműtött csuklójához nyúlni. Három döntő szettes meccset is játszott már a tornán a japán, igaz Zverev is, viszont a német sokkal jobb fizikális állapotban van. Ideig-óráig tarthatja magát Nisikori, de úgy véljük a továbbjutására csak nagyon apró sansz mutatkozik. Zverev pokolian nagy meccset nyert meg Richard Gasquet ellen, nehéz elképzelni, hogy azzal a játékával ne nyerjen Nisikori ellen.