Tenisz

A torna egyik sztárja ellen fogadunk - napi tippek a Roland Garrosra

Kemény összecsapás vár Grigor Dimitrovra és Kei Nisikorira, de Novak Djokovics sem készülhet könnyű meccsre.

Pénteken megkezdődnek a harmadik körös összecsapások Párizsban, azaz a tét már a legjobb 16 közé kerülés lesz, ahol már olyan patinás párharcok is összejöhetnek, mint Dominic Thiem és Kei Nisikori ütközete vagy éppen Novak Djokovics és Grigor Dimitrov párosítása. Ehhez persze még meg kell oldaniuk a pénteki feladatot, ami egyiküknek sem ígérkezik könnyűnek. 

Djokovics és Dimitrov egyaránt egy spanyollal néz majd farkasszemet, előbbi a 13. kiemelt Roberto Bautista-Agut-val, míg utóbbi a 30. kiemelt Fernando Verdascóval. 

"Nole" még nem veszített szettet, ugyanakkor sem Munar Clart, sem pedig Dutra Silvát nem döngölte a salakba. Az említett két úriemberhez képest RBA jóval komolyabb falat, viszont a spanyol nem él könnyű napokat, hiszen a Roland Garros előtt veszítette el édesanyját. Természetesen mérlegelte, hogy visszalép a tornától, de úgy döntött, hogy inkább küzd és megpróbál minél jobb eredményt elérni. Istomin ellen is ez a küzdés segítette ki a nehéz helyzetben, és biztosak lehetünk benne, hogy Djokovics ellen is végsőkig fog harcolni.

Két éve találkoztak már Párizsban, akkor a szerb szetthátrányból fordítva tudott 3-1-re nyerni.

Úgy véljük megismétlődhet ez az eredmény, ugyan Djokovics nincs olyan formában, mint a 2016-os kiírásban - amit végül meg is nyert -, ám a spanyolra is igaz, hogy visszaesett a játéka és jelenleg nem tud tiszta fejjel pályára lépni. 

Ami Dimitrov meccsét illeti, a bolgárnak egy pokoli csata után kell ismét a topon lennie. Szerdán Jared Donaldson váratlanul komoly ellenfele volt a 4. kiemeltnek, Dimitrov csak döntő szett 10-8 arányban tudta legyűrni az amerikait és 4 óra 22 percet töltött a pályán. 

Ezek után komoly meglepetés, hogy Verdasco az underdog, minimum 50-50-re számítottunk. Tény, hogy a spanyol is játszott már egy 4+ órás meccset és a sírból kellett visszahoznia, de Verdascónál favoritként ez mindig benne van a pakliban.

Most viszont elemében lehet, hiszen egy topkiemelttel játszik majd és ezúttal nem elvárás tőle a győzelem. Ilyenkor tud Verdasco a legjobban teniszezni. 

Nagyon komoly teszt lesz ez Dimitrovnak, aki soha nem jutott még el a legjobb 16-ig Párizsban. 

Így, hogy nem 50-50-re hozták ki az esélyeket, hanem Verdasco az underdog, nem tudjuk kihagyni a spanyol nyeretését. Egyébként idén az Indian Wells-i randevújuk után is "Verda" örülhetett.

Fernando Verdasco-Grigor Dimitrov
hatharom.com
Verdasco jut tovább
@2.15
Fogadási határidő: 12:00

A nap egyik legszorosabb meccse lehet Kei Nisikori és Gilles Simon ütközete. A japánnak kijár a "jóból", hiszen zsinórban harmadik mérkőzése lesz francia ellenfél ellen. Maxime Janivert még leküzdötte háromban, a jóval komolyabb játékerőt képviselő Benoit Paire ellen viszont már döntő szettre kényszerült, ráadásul neki kellett 1-2-ről kapaszkodnia. Simon ellen sem számíthat könnyű meccsre, hiszen a gall éppen a Garrosra támadt fel. Lyonban döntőzött és egyelőre Párizsban is szépen menetel az egykori top 10-es. 

Miután mindketten a kontrateniszt preferálják, így jó hosszú és gyötrelmes labdamenetekre van kilátás. Simon a türelmesebb kettejük közül, de nem biztos, hogy ez lesz a nyerő taktika. Nem játszottak még egymás ellen, így nehéz komolyabb jóslatokba bocsátkozni. Mindenesetre value tippnek tűnik a 3.5 szett felett 1.72-ért.