Bajnokok Ligája

Jön zsinórban a harmadik Guardiola-blama?

Egygólos előnnyel utazik az Atlético Madrid az Allianz Arénába, így mindenképpen a spanyolok számítanak favoritnak a Bajnokok Ligája-dőntőbe jutásért folyó párharcban.

Megvolt az esélye, hogy jó eredménnyel és egy bajnoki címmel a zsebben készüljön az Atlético Madrid elleni BL-visszavágóra a Bayern München, ám a Vicente Calderónban rúgott gól nélkül kaptak ki, és még a Bundesligát sem tudhatják zsebükben Thomas Müllerék a hétvégi Mönchengaladbach elleni döntetetlent követően. Így keserű szájízzel ugyan, de reménykedve várják a kedd estét Jerome Boatengék.

Saúl gólja döntött múlt héten

"Csalódást keltő... Hiába kezdtünk jól mindkét mérkőzésen, nem értünk el megfelelő eredményt. Szerettük volna hétvégén lezárni a bajnokságot és megünnepelni a bajnoki címet a saját közönségünk előtt, de nem sikerült. Most azonban kizárólag a kedd este járhat a fejünkben, 100%-ot kell adnunk az Atlético Madrid ellen" - nyilatkozta a szélső. Pep Guardiola, aki zsinórban negyedszerre bukhat elődöntőben, harmadszor pedig spanyol ellenféllel szemben, szintén hasonlóan vélekedett, mint játékosa. "Kell még egy pont a Bundesligában az üdvösséghez, de nem foglalkozhatunk most ezzel. A keddi mérkőzés teljesen más lesz, muszáj jobban játszanunk, mint akár az odavágón, akár pedig a Mönchengladbach ellen".

A mérkőzést ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük, amelyben beszámolunk a    legjobb élő oddsairól is!

Ami a másik oldalt illeti, az Atlético igyekezett minimális erőbefektetéssel túl lenni a hétvégi bajnokin, és ahogyan ez lenni szokott, a Matracosok végül 1-0-ra múlták felül a Rayo Vallecanót. Az eltiltás miatt csupán a lelátóról dirigáló Diego Simeone nem tulajdonított különösebb jelentőséget a győzelem milyenségének: "A szezon ezen szakaszában már szinte csak a győzelem számít, az nem, hogy hogyan érjük el. Örülünk, hogy tartjuk a lépést a Barcelonával. Kedden este sincs más feladatunk, csak kimenni a pályára és nyerni. Tudjuk ugyan, hogy a döntetlen is elég lenne, de erre tilos gondolni, a győzelem a futball igazi esszenciája."

[2217814] 2016-05-03 20:45:00 Bayern München - Atlético Madridx

Ami a hiányzókat illeti, Franck Ribéry összeszedett egy kisebb sérülést, így valószínűleg csak a padon kezdi a találkozót, a vendégeknél azonban van esély Diego Godín visszatérésére. Ezzel kapcsolatban az argentin mester kicsit ködösített. "Szerencsések vagyunk, hogy négy ilyen remek közéső védőnk van. Godín jelenléte kiemelten fontos, de Gimenez, Hernandez és Savic is biztonságot ad hátul a csapatnak" - válaszolt kétértelműen "Cholo".

Pokolian nehéz megjósolni a továbbjutó kilétét, a statisztikák és az oddsok is azt mutatják, hogy a spanyol csapat döntőzhet idén, hiszen a Bajnokok Ligája történetében 69%-ban jutottak tovább azok a csapatok, amelyek az egyenes kieséses szakasz során hazai pályán 1-0-s előnyt szereztek.

Kétségünk se legyen felőle, hogy Griezmannék úgy tervezik lejátszani a 90 percet, ahogy a Calderónban a félidő után futballoztak, de láthattuk, mennyire veszélyes kontrákat tudtak vezetni a spanyolok, így fejetlenül a Bayern sem támadhat, három gólt lőni ugyanis ennek a csapatnak szinte képtelenség. Óvatos futball, tapogatózás, parázs csata, hatalmas izgalmak és kevés gól - ezt várjuk ma.

[2217814] 2016-05-03 20:45:00 Bayern München - Atlético Madridx;