La Liga

Hibázott a labdaszedő, mégis Simeone kapja az eltiltást

Az Atlético Madrid mestere idén már nem ülhet csapata kispadjára a spanyol bajnokságban.

Kínkeserves győzelmet aratott a hétvégén az Atlético Madrid a Málaga elleni bajnokin. A Matracosok Angelo Correa góljával 1-0-ra verték ellenfelüket, tartva ezzel a lépést a listavezető Barcelonával. Ám a mérkőzés mégsem emiatt lesz emlékezetes.

A 44. percben ugyanis a vendégek vezettek egy kontrák, amikor is a hazai kispad mögül egy labda repült a játéktérre. Az eset következtében Mateu Lahoz játékvezető kiállította Diego Simeonét, mivel nem tudta beazonosítani, honnan is érkezett a labad a pályára, csak az volt bizonyos, hogy a madridiak kispadja felől. Az argentin mester nem is vitatja a kiállítás jogosságát. "A szabályok szerint járt el a játékvezető, azt tette, amit tennie kellett. Ugyanakkor nem én dobtam be a labdát a pályára, hanem egy fiú mögöttem".

A videófelvétel alapján nem is kérdéses, hogy Simeone igazat mond, ám a Spanyol Labdarúgó Szövetség mégis eltiltotta az Atlético mesterét három találkozóra. Így ha az Atlético Madrid fellebbezése után sem csökkentik a sikeredző büntetését, úgy a Rayo Vallecano, a Levante és a Celta Vigo ellen bajnokikon Cholo nem ülhet a csapat kispadján.

Az Atlético Madrid jelenleg csak rosszabb egymás elleni eredmény okán áll a La Liga második helyén, míg a Bajnokok Ligájában szerda este a Bayern München ellen játszanak Torresék.

185816