Román foci

Sportfogadás miatt eltiltották a Debrecen egykori csatárát

Marius Sumudica az FC Astra vezetőedzőjeként fogadott román mérkőzésekre valamint nemzetközi kupameccsekre.

Mint arról Reuters hírügynökség beszámol, a román bajnokság listavezetőjének edzőjét, Marius Sumudicát hat hónapra eltiltották az edzősködéstől, amiért több román futballmérkőzésre és nemzetközi találkozókra is fogadást helyezett el.

A Debrecenben közönségkedvenccé vált támadó 500 és 900 euró közötti összegekben fogadott román bajnokikra, ifjúsági találkozókra, Bajnokok Ligája- és Euróoa Liga-mérkőzésekre - számolt be a Román Labdarúgó Szövetség. Sumudicát az eltiltás mellett továbi 100 ezer lejre (körülbelül hétmillió forint) meg is büntette a szövetség.

"Fellebbezünk az ítélet ellen, mert igazságtalan. Semmiért nem lehet hibáztatni, megteszünk mindent, hogy megvédjük a csapat edzőjét" - nyilatkozta Petre Buduru, a klub igazgatója. Sumudicát minden nemű futballtevékenységtől eltiltották.

A 44 éves tréner két évig futballozott Debrecenben, 39 meccsen 21 gólt szerzett. Egyik emlékezetes találkozóján négy gólt szerzett a Békéscsaba ellen. Az Astra csapatát 2015-től irányítja, első évében máris megnyerte a román bajnokság alapszakaszát, valamint az Európa Ligából kiütötték a West Ham Unitedet.

184754