EURO 2016

Kiütéssel kezdődhet az Európa-bajnokság

A rutintalan román csapatnak szinte lehetetlen dolga lesz az Eb-favorit házigazdákkal szemben.

   
Franciaország Döntetlen Románia
1.30 4.55 11.00

Péntek este végre megkezdődik Franciaországban a 2016-os Európa-bajnokság. A legnagyobb esélyes, hazai pályán játszó gallok a velünk egy selejtezőcsoportból kvalifikáló Romániával mérik össze erejüket, és bizony a kétszeres Eb-aranyérmes válogatottnak minden esélye megvan a jó startra, hiszen a románok jelenleg közel sem mondható verhetetlen együttesnek.

EB-hírek, csapatinformációk, keretek, elemzések egy helyen!

A forma remek, a franciák csapata bivalyerős, így Deschamps szövetségi kapitány optimista lehet. Az utolsó tíz meccséből kilencet behúzó együttes vélhetően igencsak offenzív csapattal lép majd pályára, hiszen Antoine Griezmann mellett akár még két támadó is a kezdőben találhatja magát a románok ellen. Deschamps mester a szenzációs idényt futó klasszisát dicsérte: "Griezmann nagyon jól érzi magát, sikerült pihenten érkeznie a tornára, egy remek szezont követően. Mindig is ott volt benne a klasszis, de jó látni, hogy egyre jobb és jobb lesz. Szerencsére nem helyezünk rá túl nagy nyomást, rajta kívül még öt remek csatár van a keretben, más erősségekkel, így abszolút nem rajta múlik majd a sikerességünk" - nyilatkozta a tréner, kiemelve, hogy Coman, Gignac, Giroud, Martial és Payet is küzd még a másik két helyért a csatársorban.

Ki szerez gólt a mérkőzésen?
   
Giroud 2.15
Griezmann 2.15
Payet 2.70
Pogba 2.90
Andone 6.50
Stancu 6.50

Románia kevésbé hangolt jól a kontinensviadalra, Kongó és Ukrajna ellen sem sikerült nyerniük és a selejtezők alatt sem nyújtottak meggyőző teljesítményt. Iordanescu mesternek komoly munkája lesz, hogy felkészítse fiait a mérkőzésre, hiszen a románoknak van a második legfiatalabb keretük. Legnagyobb gondjuk egyértelműen a góllövéssel lehet, a teljes nemzeti csapatnak van összesen 40 találata.

A két ország az elmúlt években nem találkozott egymással, 2010/11-ben a franciák négy pontot szereztek két meccsen az Eb-selejtezők során, míg a 2008-as Eb-n gól nélküli döntetlent játszottak a felek, majd végül mindkét gárda kihullott a csoportból.

[1695419] 2016-06-10 21:00:00 Franciaország - Romániax

Jelenleg a két csapatot mind rutinban, mint kvalitásokban óriási szakadék választja el egymástól. Franciaországnak illene nagyon simán megvernie a románokat, így tippünk szerint Kassai Viktor első mérkőzése egy gólgazdag, laza hazai győzelemmel fog végződni.

hatharom.com-tipp: Hazai és több, mint 2.5 gól
TippmixPro @2.15

 

 

 

[1695419] 2016-06-10 21:00:00 Franciaország - Romániax;
euro-2016