BL

Wolfsburg vagy PSV? Mi a nagy oddsra szavazunk!

A bukiknál a németek a favoritok a továbbjutásra, mi azonban a hollandokat véljük esélyesebbnek.

188453

A negyedik kör után szinte teljesen kiegyenlített a Bajnokok Ligája B-csoportjának állása. A Manchester United és a PSV áll jelenleg továbbjutó helyen, de a Wolfsburgnak és a CSZKA Moszkvának is reális esélye, a továbbjutási szorzók azonban nem biztos, hogy koherensek a valós esélyekkel.

A B-csoport hátralévő mérkőzései
CSZKA Moszkva-Wolfsburg
Manchester United-PSV Eindhoven
Wolfsburg-Manchester United
PSV Eindhoven-CSZKA Moszkva

Ami már biztos, a PSV és a Wolfsburg teljesen egálra áll az egymás elleni eredménnyel, vagyis közöttük a gólkülönbség dönt majd azonos pontszám esetén. Jelenleg a holland csapat van lépéselőnyben, hiszen nekik 6-6 a gólkülönbségük, a Wolfsburgnak pedig 4-4. Nehéz minden forgatókönyvet vázolni a következő két fordulóra, de a 2.75-ös szorzót mi irreálisan nagynak találjuk arra, hogy a PSV jut végül tovább, nem pedig a Wolfsburg.

A realitások azt mutatják, hogy mindkét csapat vereséget szenved majd az ötödik fordulóban, hiszen a Manchester Unitednek a biztos továbbjutás múlik a PSV elleni mérkőzésen, a Wolfsburg viszont idegenben közel sem olyan veszélyes, mint hazai pályán, így a CSZKA is kibabrálhat velük. Ha tehát azzal számolunk, hogy a két gárda ugyanannyi pontot szerez az ötödik fordulóban, akkor a hatodik játéknap dönthet, ahol teljesen egyértelműen a PSV lesz kedvezőbb helyzetben, még akkor is, ha a Wolfsburg ellenfele akkor egy már továbbjutott Manchester United lesz.

Habár a CSZKA Moszkva is bezavarhat még pontszám alapján a forgatókönyvben, tézisünk alapvető feltétele, hogy a PSV legyőzi a hatodik körben a CSZKA-t hazai pályán, amivel a hollandok biztosan az oroszok előtt végeznek. Izgalmas utolsó két fordulóra van tehát kilátás, ahol szerintünk bőven van realitása a Wolfsburg kiesésének - hiába mutatnak mást a szorzók.

Melyik csapat jut tovább a B-csoportból?
Manchester United 1.12
Wolfsburg 1.57
PSV 2.75
CSZKA Moszkva 4.50