US Open

Murray móresre taníthatja a nagyképű ausztrál srácot

Az amerikai nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján ismét három férfi és női meccset vettünk górcső alá.

ATP US Open, keddi játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Philipp Kohlschreiber (29) 1.45 @ TippmixPro Alexander Zverev 2.35 @ TippmixPro 18:30
Viktor Troicki (22) 1.30 @ TippmixPro Francis Tiafoe 3.05 @ TippmixPro 22:00
Nick Kyrgios 6.00 @ TippmixPro Andy Murray (3) 1.06 @ TippmixPro 1:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A magyar idő szerint késő délutáni program legizgalmasabb meccsének a német házirangadó, Philipp Kohlschreiber és Alexander Zverev összecsapása ígérkezik. Előbbi a kiszámíthatatlanság mintaszobra, és különösen igaz ez rá a négy major tornán. Talán még a US Openen a legkiegyensúlyozottabb, Flushing Meadowsban ugyanis az elmúlt három esztendőben mindig elmasírozott a legjobb 16-ig. Ez most bravúr lenne, hiszen a harmadik fordulóban az ötszörös bajnok Roger Federerrel futhat össze. De nem lesz sétagalopp számára ez a mai meccs sem, hiszen Zverev a mezőny egyik legnagyobb ígérete, aki a selejtezőben több jó nevű rutinos játékost is legyűrt. Ha "Kohli" dekoncentráltan, sok hibával játszik, könnyedén megégetheti magát. A bukmékerek sem várnak sima meccset, 39.5-nél húzták meg a határt. 

A Viktor Troicki-Francis Tiafoe meccs főleg fogadás szempontjából lesz érdekes. A 22. kiemelt szerb játékos pazar első félévet produkált, a Wimbledonban és a Davis Kupán 2-0-ról elveszített meccsei viszont elég rossz hatással voltak rá. Csúnyán szétesett a játéka a nyáron, Washingtonban, Montrealban, Cincinnatiben és Winston Salemben is favoritként kapott ki rögtön az első meccsén. A US Openen három éve nem lépett pályára, de amikor elindult New Yorkban, akkor sem sok maradandót alkotott, 2011 és 2012-ben például 1.10 és 1.20-as esélyesként búcsúzott a főtáblán. Látva a Mardy Fish elleni Cincinnatiben bemutatott pokoli gyatra teniszét, kis túlzással mindegy, hogy ki áll majd a háló másik oldalán, bárki ellen képes kikapni. Azért természetesen bemutatjuk az ellenfelét. Tiafoe egy 17 éves hazai tehetség, akit a jövő nagy amerikai sztárjának gondolnak. A Roland Garros után ismét szabadkártyát kapott, de találkozhattunk már a nevével Winston Salemben és Atlantában is a főtáblán, mindkét esetben szépen helytállt. Ha nem kapja össze magát Troicki, akkor nehéz elképzelni, hogy győztesen hagyja el a pályát, persze lehet ez a célja...

A nap slágermeccse egyértelműen a harmadik kiemelt Andy Murray és az ausztrál szupertehetség, Nick Kyrgos összecsapása lesz. Utóbbi az elmúlt néhány hónapban a balhéival hívta fel magára figyelmet, a legutóbbi beszólása azonban minden határon túlment és ennek várhatóan meg is issza a levét. Az ATP ugyanis eltiltja, ha nem viselkedik hat hónapon át makulátlanul a teniszpályán. Murray egyébként azon kevés játékosok közé tartozik, aki kis túlzással megvédte Kyrgiost, bár ebben semmi meglepő nincs, ők elég jó kapcsolatot ápolnak egymással. A pályán viszont nincs barátság, ennek bizonyítéka az idei két összecsapásuk. Melbourne-ben és Párizsban is találkoztak, mindkét esetben a brit 3-0-ra győzött. Murray az egész felkészülés alatt koncentrált teniszt hozott meccsről-meccsre, Kyrgios viszont szétszórtan játszott, így ismét a szigetországi szettveszteség nélküli továbbjutása lenne a papírforma, de kellően kiszámíthatatlan mindkét játékos ahhoz, hogy ezt nyugodt szívvel megjátssza az ember. A    egyébként 1.60-szoros pénzt fizet Murray 3-0-ás sikere. 

WTA US Open, keddi játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Carina Witthöft 3.12 @ TippmixPro Garbine Muguruza (9) 1.25 @ TippmixPro 19:00
Viktorija Azarenka (20) 1.09 @ TippmixPro Lucie Hradecká 5.25 @ TippmixPro 20:30
Babos Tímea 2.75 @ TippmixPro Samantha Stosur (22) 1.35 @ TippmixPro 22:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A hölgyeknél az első játéknapon elég komoly csillaghullás volt, a tíz legmagasabban rangsorolt játékosból hárman is búcsúztak. A kilencedik kiemelt Garbine Muguruza lehet a következő, aki meglehetősen rossz formában érkezett New Yorkba. Hiába a wimbledoni döntő, valószínűleg megromlott a kapcsolata edzőjével, Alejo Mancisidorral, néhány hete ugyanis külön váltak az útjaik. Muguruza a világranglista-49. Carina Witthöft ellen kezd, aki hozzá hasonlóan egy borzasztó tehetség játékos. A német lánynak egyelőre csak inkább felvillanásai vannak, az igazán nagy sikerek még váratnak magára. Ha sikerül a közepesnél jobb teljesítményt nyújtania már elegendő lehet, a spanyol ugyanis általában magát szokta megverni. 

A kétszeres finalista Viktorija Azarenka is bemutatkozik, ellenfele a világranglista-56. Lucie Hradecká lesz. Párizsban is találkoztak, akkor a második körben a fehérorosz klasszis simán diadalmaskodott. A korábbi meccseikre viszont nem ez volt a jellemző, Hradecká bár soha nem tartozott a közvetlen élbolyhoz, elég veszélyes játékosnak számít, főleg a nagy tornák elején. Észnél kell lennie Azarenkának, aki egyébként ismét sérüléssel bajlódik, ezúttal a combjával akadtak problémák. Egyelőre tehát azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán 100 százalékos állapotban van-e. 1.09-ért nem sok értéket látunk "Vika" sikerében, akkor már inkább Hradeckára éri meg fogadni, de természetesen csak alacsony téttel. 

A számunkra legjobban várt meccsre este fél 11-kor kerül sor, ekkora lép pályára Babos Timi. A magyar lány ismét szerencsétlen volt a sorsolással, hiszen ezúttal is kiemelt játékost kapott, méghozzá a 2011-es bajnok Samantha Stosurt. Az ausztrál volt a legutolsó, aki Serena Williams New York-i uralkodása előtt győzni tudott a US Openen. Azóta sokat esett vissza a formája, de egy-egy külföldi szakíró úgy véli, hogy ő lehet az idei torna egyik meglepetésembere. Ehhez Timin kellene átrágnia magát, de ez néhány hete Cincinnatiben sem sikerült neki. 

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a US Open kibeszélőben.