Tipp

Komoly értéket tartogat a veterán cseh továbbjutása

A stuttgarti tenisztorna pénteki játéknapján Philipp Kohlschreiber és Radek Stepanek összecsapásból húznánk hasznot.

Philipp Kohlschreiber-Radek Stepanek
Hatharom-tipp: Stepanek jut tovább
TippmixPro @ 2.40
Eddig éri meg: 2.10
Tipperősség: 4/10

Kifejezetten jó negyeddöntős párosítások jöttek össze Stuttgartban, pénteken többek pályára lép Roger Federer és Juan Martín del Potro, de valószínűleg megtelnek a lelátók a hazai kedvenc Philipp Kohlschreiber meccsén is. A hetedik kiemelt német játékosra a selejtezős, 37 éves Radek Stepanek vár. Papíron ez így egy nagyon könnyű meccsnek tűnhet, de az egykori top 10-es veterán cseh még mindig komoly játékerőt képvisel, ráadásul Kohli egyik mumusa.

Karrierjük alatt nyolcszor találkoztak, ebből hét alkalommal Stepanek hagyhatta el győztesen a küzdőteret. Az elmúlt öt mérkőzésük mindegyikét megnyerte, és ezek között volt füves, salakos és kemény borításon vívott csata is. Igaz, legutóbb 2013-ban találkoztak, de ez az 1-7-es H2H, akkor is egy olyan faktor, ami tényező lesz. Kohlschreiber nem a mentális erősségéről híres, tavaly a negyeddöntőben egy nem topformában lévő Gael Monfils ütötte ki, aki ellen ugyancsak borzasztó mutatóval bír. 

Stepanek a Roland Garroson Andy Murray ellen is megmutatta, hogy nem lehet őt leírni. Itt Stuttgartban a selejtezőt könnyedén vette, majd Gyenisz Isztomint és Marin Cilicet is búcsúztatta. Mindketten jók füvön, utóbbit pedig jelenleg előrébb rangsorolják, mint Kohlschreibert. Hatalmas szívvel küzd, és pontosan tudja mit kell a német ellen játszani. Egy igazi minden hájjal megkent öreg róka, akiről egyébként nem lehet megmondani, hogy közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz. Jól adogat, hatékonyan támadja a hálót, fogadóként pedig rendre tud valami extrát előhúzni. De ezúttal számíthat a másik oldalról is segítségre, Kohli, ha bizonytalan, akkor gyakran alulmarad.

Kohlschreiber és Stepanek legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2013 Eastbourne Stepanek 7:5, 6:3
2011 Us Open Kemény Stepanek 6:4, 6:1, 6:3
2011 München Salak Stepanek 6:4, 6:0
2009 US Open Kemény Stepanek 4:6, 6:2, 6:3, 6:3
2007 Gstaad Salak Stepanek 7:5, 6:3