Taktikai Zóna

Ha találkozni akarsz egy legendával, most segítünk

  • gradessaint

A Postás SE szakmai fórumot tart, a vendég Verebes, a Mágus. Kihagyhatatlan.

Verebes Józsefet lehet szeretni, és lehet nem szeretni - és mind a kettőt túlzásba is lehet vinni -, de egy valamit nem igen lehet csinálni, elvitatni szerepét a magyar futball történelmében. Kedvenc szakértőnknek, Ferenczi Attilának például ő az egyik kedvence, gyakran példálózik is vele, amikor azt próbálja bizonygatni, hogy igenis lehet stílust teremteni és oktatni a magyar fociban, akár gyorsan is.

Én sajnos fiatal vagyok - na jó, azért ezt többnyire annyira nem sajnálom -, úgyhogy nem láthattam élőben azt a bizonyos legendás Rába ETO-t, amelyik száznál is több gólt szerzett a bajnokságban, és első vidéki csapatként oda-vissza, egymás után kétszer nyerte az NB I-et. Ettől függetlenül tudom, hogy Verebes óriási zseni volt, és a maga idejben úgy hatott a magyar futballra, és a már akkor is saját áporodott bűzében fuldokló hazai közegre, ahogy azóta senki másnak nem sikerült.

A Postás SE labdarúgó szakosztálya most lehetővé teszi, hogy mindent megkérdezz tőle, amire eddig nem volt lehetőséged. Az időpont június 14., vasárnap, 16 óra, a helyszín pedig a Postás Sporttelep üvegterme, a XIV. kerületben, a Róna utca 86-100 alatt.

A szervező Ferenczi Attila, mi is tőle kaptuk a hírt, és most segítünk terjeszteni. Egyrészt, mert Attilát nagyon sokra tartjuk, másrészt mert maga a program tényleg egyedi, és a maga nemében kuriózum. Én legalábbis nem nagyon emlékszem, hogy az utóbbi időben lett volna olyan magyar edző, aki nyilvános szakmai fórumot tartott volna.

És akkor álljon itt a hivatalos felhívás is - mit mondjak, inspiráló:


Gyere el és kérdezz! 
Tudj meg mindent a győri sikertitokról! 
Kérdezz a legújabb futballtrendekről! 
Ki, mikor és hogyan lehetetlenítette el a Rába tündöklését?
Miért nem nyernek teret a Verebes tanítások az edzőképzésben?
Verebes mester, Mágus, Futballforradalmár vagy kultúrateremtő Főpap? Vagy mindez egy személyben?
Edzőegyéniségnek születni kell, vagy tanulható?
Zúdítsuk kérdések özönét Verebes mesterre!
Soha vissza nem térő alkalom.

Hát, tényleg az.