Európa Liga

Jogdíj vita miatt nem adják a Fradi meccsét a horvátok

  • MTI/hatharom.com

A rijekai Novi list című lap arról számolt be, hogy Horvátországban nem lesz látható a televízióban csütörtöki esti FTC-HNK Rijeka Európa Liga-selejtező mérkőzés, miután a helyi sugárzó nem tudott megegyezni a meccs közvetítési jogáról a magyar köztévével.

Az MTVA nem kíván anyagi előnyökhöz jutni a Ferencváros-Rijeka Európa Liga találkozó közvetítésének értékesítésével, fillérre annyit kér horvát partnerétől a közvetítésért cserébe, mint amennyit jogdíjként kifizetett az első mérkőzés közvetítéséért - közölte az MTI-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön.

Ezzel azokra a horvát lapértesülésekre reagált az MTVA, amelyek szerint Horvátországban nem közvetítik a visszavágót, mert sokallják, hogy a jogdíjakat birtokló MTVA 15 ezer eurót (4,6 millió forintot) kérne a mérkőzés továbbsugárzásáért.

A Ferencváros 20 óra 30 perctől fogadja a Puskás Ferenc Stadionban a horvát ezüstérmest, Thomas Doll csapatának egygólos hátrányból kellene kiharcolnia a továbbjutást.

A Ferencváros - Rijeka találkozóról a hatharom.com élő szöveges tudósítással jelentkezik!

[1731323] 2014-07-24 20:30:00 Ferencváros - Rijekax;