Atlético Madrid

Simeone szerint a vereség a legjobb, ami történhetett

Az Atlético Madrid 2-0-ra kikapott a Levante otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. Diego Simeone szerint a vereség erőt ad nekik a következő három hétre, amikor is megnyerhetik a La Ligát és a Bajnokok Ligáját.

Simeone szerint jókor jött a zakó - Fotó: AFP

"A vereség a legjobb dolog, ami történhetett velünk. Ez vezet el minket három nagy intenzív és érzelmes héthez, ez az ideális pillanat a játékosoknak, fantasztikus három hét előtt állnak" - értékelt a mérkőzés után az Atléti argentin vezetőedzője.

Az Atlético Madrid a 2013-2014-es szezon legnagyobb meglepetéscsapata Európában, nemhogy nem fogyott el a véghajrára, hanem hajszálra van a bajnoki címtől Spanyolországban és döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. A Levante elleni a negyedik vereség volt a Primera Divisiónban, de így is favorit az aranyéremre. Ha az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madrid és az Atlético is megnyeri a hátralévő fellépéseit, akkor pontazonosság lesz a két madridi gárda között, az egymás elleni eredmény viszont a Matracosoknak kedvez. A BL fináléját szintén a Real és Atlético vívja május 24-én.

"A csapat megpróbálta ma, sok helyzetünk volt. A Levante kapusa nagyszerűen védett, ellenfelünk jól tette a dolgát. Mostantól az első döntőnkre összepontosítunk: a Málagára" - fűzte hozzá Simeone.

Az Atlético május 11-én fogadja a Málagát a Vicente Calderónban.

[1506162] 2014-05-04 17:00:00 Levante - Atlético Madridx;