La Liga

Simeone 400 milliós különbségről beszélt, Martino magyarázkodott

Az Atlético Madrid gól nélküli döntetlenre végzett az FC Barcelonával a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati rangadóján.

Messit a szünetben küldte pályára Martino és ezért magyarázkodnia kellett - fotó: AFP

Kevés helyzetet, inkább komoly küzdelmet hozott a rangadó. A Barcelona mestere, Gerardo Martino szerint nem rossz eredmény féltávnál 50 ponttal az élen állni.

"Az egy pont elfogadható, habár nyerni akartunk - értékelt Martino. - Egy rendkívüli csapattal találkoztunk, kevés lehetőségünk volt. Minden gárdának meggyűlik a baja az Atlético Madriddal. Az első félidőben egy, a másodikban két kapura lövésünk volt, persze a meccs előtt is tudtuk, hogy nem lesz sok helyzetünk. Mindenképpen pozitívumnak tartom, hogy az Atlético kontráit hatástalanítottuk. Nem rossz eredménye féltávnál 50 ponttal az élen állni."

Martino csak a szünetben állította be Lionel Messit, míg Neymar a 67. percben kapott lehetőséget. Természetesen számon kérték érte, amiért magyarázkodni kényszerült.

"Nem voltak olyan kondícióban, hogy kezdjenek - indokolt a Barca mestere. - Az én felelősségem meghozni a döntéseket és azt tenni, ami a legelőnyösebb a csapatnak. Neymar vírusos gyomorfertőzést szenvedett a Getafe elleni meccs előtt és ez a fizikális állapotára is kihatott. Messi kapcsán mondhatják, hogy két gólt szerzett szerdán, de az elfelejtik, hogy előtte 60 napig nem játszott. Azt terveztük, hogy a szünet után 15-20 perccel állnak be mindketten, a helyemben minden edző ezt tette volna. Iniesta azonban rúgást kapott a térdére, ezért cserélnem kellett. Messi élénken játszott és két helyzete volt, megnehezítette az Atlético életét."

A Barcelona argentin származású trénere nem tartja fontosnak, hogy csapata lett a téli bajnok.

"Ki emlékszik arra, melyik csapat állt az élen féltávnál? - reagált Martino. - Inkább akkor nyernék, amikor a nyár érkezik. Biztos vagyok benne, hogy az Atlético továbbra is küzdeni fog a bajnoki címért."

Simeone sakkjátszmához hasonlította a csatát - fotó: AFP

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón egy újságíró sakkjátszmához hasonlította a rangadót. Az Atlético Madrid mestere, Diego Simeone egyetértett vele.

"Valóban sakkjátszmához hasonlított - felelte Simeone. - Mindkét csapat megpróbálta hatástalanítani a másik játékát. Időnként az ilyen taktikai csaták 0-0-ra záródnak és ez elégedettséggel tölti el az elemzőket. A közönség azonban gólokat szeretne látni... Próbáltunk intelligensen játszani, mert a Barcelona nagy arányú győzelmekkel érkezett és ha esélyt adsz neki, akkor megsemmisít. Nekünk is akadtak helyzeteink, de inkább a csapat játékának örülök. Szerintem élvezetes meccs volt, mert két erős gárda küzdött. Nyerni akartunk, de még így is az élen állunk. Hihetetlen, hogy 50 pontot szereztünk, a játékosok érték el, csak gratulálni tudok nekik."

Simeone szerint látszott a 400 millió eurós különbség a két csapat között.

"Nagyon tiszteljük a Barcelonát, de van egy apró, 400 millió eurós különbség köztünk - mondta Simeone. - Mi abból főzünk, ami van és ez remek dolog. A játékosaim az életüket is beleadják valamennyi mérkőzésbe, ezért lépésről-lépésre tart az álom."

Az eredmény azt jelenti, hogy a Barcelona továbbra is jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát az Atlético Madriddal szemben.

Az élcsoport
1. Barcelona 19 16 2 1 53-12 50
2. Atlético Madrid 19 16 2 1 47-11 50
3. Real Madrid 18 14 2 2 52-21 44

[1505993] 2014-01-11 20:00:00 Atlético Madrid - Barcelonax;