Primera División

Gól nélkül zárult a csúcsrangadó, fej-fej mellett a Barca és az Atlético

Döntetlennel zárult a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának csúcsrangadója: a címvédő és éllovas Barcelona 0-0-ra végzett a rosszabb gólkülönbségével második Atlético Madriddal.

Costa (k) ezúttal gólképtelen maradt - Fotó: AFP

Noha Lionel Messi duplával tért vissza hét közben a Király Kupában, Gerrado Martino, a katalán gárda vezetőedzője nem kockáztatott, a kispadra ültette a még nem százszázalékos argentin a Vicente Calderónban. A napokban gyomorbántalmakkal bajlódó Neymar szintén nem volt a kezdőben. Diego Simeone, a hazaik mestere viszont legjobb összeállítását küldhette pályára.

Az Atletico rögtön nekirontott a Barcának, többször szerzett labdát az ellenfél térfelén, de igazán nagyot nem kellett védenie Víctor Valdésnek. Az első negyedóra után viszont visszahúzódott a hazai együttes és a vendégek is elkezdtek veszélyeztetni, átvették a kezdeményezést. Viszont a helyzet ugyanaz volt, a Matracosok védelme állta a sarat. A madridiak nem meglepő módon Diego Costát próbálták megjátszani, a 28. percben a brazilból lett spanyol becsúszva passzolt a jobb alsó mellé. Egy perc múlva Pedro fejese jelentette a Barcelona legnagyobb helyzetét az első félidőben. A játékrész utolsó percei inkább a szabálytalanságokról, csúnya belépőkről szóltak.

Ahogyan az várható volt, a második félidőre érkezett Lionel Messi a pályára, a rúgást kapott Andrés Iniestát váltotta. Bő húsz perccel később Neymart is beküldte Tata Martino. A folytatásban hasonlóan alakult a játék képe, az Atlético vezetett egy-egy veszélyes kontrát, Valdésnek még a félidő elején kellett nagyot védenie, aztán az 59. percben Diego Costa lőtt 16 méterről centikkel a bal alsó sarok mellé. A 69. percben Messi tisztán fejelhetett, de pontatlan volt. Tíz perccel később Arda Turan lövését nyelte el Valdés. A 81. percben jött a Messi-szóló, ám Courtois bravúrral védett. A szabálytalanságfok egyre szaporodtak, és a végén már inkább biztonsági játék folyt a pályán. A kelleténél egyik csapat sem kockáztatott többet, a 0-0 azt jelenti, hogy a Barca maradt az első, de ugyanannyi pontja van az Atlétinek is. A harmadik Real Madrid viszont faraghat holnap ötpontos hátrányán.

Élő közvetítés: Atlético Madrid-Barcelona 2014.01.11. - ÉLŐx
[1505993] 2014-01-11 20:00:00 Atlético Madrid - Barcelonax;