Utánpótlás

Jó futballal sikerült hozzájárulnom a sikerhez - Holman Dávid

A magyar U21-es válogatott csütörtökön 0-1-es félidő után 4-1-re legyőzte a bosnyákokat Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

Az első félidő nem sikerült jól, a bosnyákok veszélyesebben játszottak, góljuk mellett egy kapufát is lőttek, a mieink pedig jelentősebb helyzet nélkül zárták az első 45 percet. Róth Antal a szünetben átszervezte a csapatot, a két szélső, Kleinheisler László és Bese Barnabás helyére más típusú, labdabiztos középpályásokat hozott be, és húzása bevált, Adorján Krisztián és Holman Dávid érkezésével gyökeresen átalakult a játék képe. Kombinatív, szellemes foci jellemezte a második 45 percet, a ferencvárosi Holman két szép gólt szerzett, mellette Baráth Botond és a büntetőt értékesítő volt eredményes - írta az MLSZ honlapja.

"Szerencsére a Ferencvárosban is egyre több lehetőséget kapok, bíztam benne, hogy a bosnyákok ellen is pályára léphetek - mondta a meccs után Holman Dávid. - A második félidőben olyan csapatunk volt a pályán, amelynél biztonságban volt a labda, érezhetően nyugodtabbá vált a játékunk, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is. Úgy érzem, nekem is jó futballal sikerült hozzájárulnom a sikerhez, de nagy öröm volt olyan társak mellett szerepelni, mint Radó András, Adorján Krisztián vagy éppen Kovács István, mert mindannyian olyan futballisták, akiknél igazán jó helyen van a labda. Kokóért nagyon aggódtunk a sérülése után, mindannyian reméljük, hogy hamarosan visszatér a pályára."

A kulcscsonttörést szenvedett Kovács Istvánnal kapcsolatos hír, hogy a játékost a kecskeméti kórházban csütörtökön megvizsgálták, a röntgen azt mutatta, hogy nem mozdultak el a csontok. A futballistát ezt követően Székesfehérvárra szállították, és pénteken megműtik. Az orvosok szerint mintegy kéthónapos kihagyás vár rá.

U21-es Európa-bajnokság
selejtező, 4. csoport
INFO Magyarország - Bosznia-Hercegovina 4-1 (0-1)
gólszerzők: Holman (50., 71.), Baráth (59.), Adorján (84. - büntetőből), illetve Prcic (8.)
 
A mieink felállása: Jova - Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth - Vécsei, Windecker, Kleinheisler (Adorján, 46.), Radó - Kovács (Bacsa, 84.) - Bese (Holman, 46.)
 
INFO Ausztria-Spanyolország 2-6 (1-4)
 
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Spanyolország 3/1, 3. Ausztria 3/2, 4. Bosznia-Hercegovina 3/2, 5. Albánia 0/3
[1424473] 2013-09-05 18:00:00 Hungary U21 - Bosnia-Herzegovina U21x;