Átigazolás

Allegri Kakát is szeretné, miután Matrit már megszerezték

Az AC Milan bejelentette, hogy leigazolta a Juventustól Alessandro Matrit, Massimiliano Allegri, a csapat edzője pedig a Real Madridtól elvágyódó Kaká érkezésének is örülne.

Kevin-Prince Boateng Schalkénak történt eladása után lett az anyagi gondokkal küszködő Milannak pénze Matri átigazolására. A transfermarkt.de adatai szerint a ghánai játékosért 10 millió eurót kaptak, az olasz csatárért pedig 12 milliót fizettek, és 2017-ig szóló szerződést írtak vele alá.

"Szeretnék Boatengnek sok szerencsét kívánni, aki két nagyon fontos gól után búcsúzott tőlünk. Matri azért érkezett, mert ismerem, és szükségünk volt egy hozzá hasonló játékosra, mert hosszú időre elvesztettük Pazzinit, aki nagyon fontos gólokat szerzett tavaly. Örülök, hogy a klub megszerezte Matrit" - mondta Massimiliano Allegri az átigazolás kapcsán.

Matri már a Milané, Kakát is szeretné Allegri

Számunkra azért érdekes, hogy az egykor a Milanban nevelkedett Matrit ekkora értéknek tartják, hiszen 29 éves, eddigi legjobb évében 13 gólra volt képes a Serie A-ban, és a Juventusban egyáltalán nem tudott továbbfejlődni. A lehetőséget bőven megkapta, első másfél évében 38 alkalommal volt kezdő, és az első félszezonjában 15 meccsen szerzett 9 találat még jó teljesítmény is volt tőle, a következő egy esztendőben viszont csak 10 gólig jutott. Nem véletlen, hogy Antonio Conte már lemondott róla, és Fernando Llorentét vitte a helyére.

Allegri mindenesetre örül a leigazolásának, és még boldogabb lenne, ha Kakát is visszaszereznék, aki immár nyíltan el akar igazolni a Real Madridtól.

"Kaká nagyon erőssé tenné a Milant, hiszen ő egy nagyszerű játékos. Sajnos az elmúlt két évben keveset játszott, de mindenképp növelné a csapat önbizalmát és a szurkolók lelkesedését. Biztos vagyok benne, hogy a klub mindent megtesz, amit lehet a következő napokban. Az elnök úr és az alelnök úr mindent megtesznek, hogy a legmagasabb szinten maradjon a csapat" -  magyarázta az edző.

Jó kérdés, hogy mekkora esélyük van a piros-feketéknek a brazil játékos megvásárlására, hiszen egyrészt igen későn mozdult meg a mögötte álló gépezet, másrészt bármennyire is visszaesett az értéke - 2009-ben 65 millió euróért vette őt meg a Real Madrid a Milantól -, még mindig 10 millió euróra becsülik az árát, és nagy kérdés, hogy van-e ennyi pénze a tavalyi olasz bronzérmesnek. Igaz, a vágyott Bajnokok Ligája-szereplést elérték, és az ennek kapcsán befolyó pénzekkel már korábban is tervezgettek, most gyorsan el is költhetik. Hétfő estig még sok fordulat lehet ebben az ügyben, de lehet, hogy ha mondjuk a Manchester United vagy az Arsenal lát benne fantáziát, akkor könnyedén elviheti Kakát. Persze az is igaz, hogy a hasonló korú játékosokban inkább az olaszok, mint az angolok szoktak fantáziát látni.

Némi változás a fentieken felül is történhet még a Milan keretében, hiszen a korábban szintén emlegetett Juraj Kuckát csereüzlet keretében szerezhetik meg, a látszólag a csapatból kiszoruló, a fejlődésben kissé megakadt Mbaye Niangot adhatják a középpályásért cserébe a Genoának az olasz sajtó szerint.

Az emlegetett játékosok közül még csak Matri léphet pályára, így vasárnap még nem az Allegri által optimálisnak tartott kerettel kell megszerezniük első bajnoki pontjukat, győzelmüket. A tréner a múlt heti, veronai vereség után elvárja a sikert, és ahogy lentebb láthatjátok, a fogadóirodák is teljesen biztosak abban, hogy meg tudják verni a Cagliarit.

[1536536] 2013-09-01 20:45:00 AC Milan - Cagliarix;