NB I

Horváth Ferenc szerint gondok vannak Pakson

A hétvégén a Megyeri úton kezdi meg a 2013/2014-es bajnoki szezont az előző idény a 13. helyén záró Paks együttese. A nyáron a csapat irányítását Tomiszlav Szivicstől átvevő Horváth Ferenc a felkészülés során elégedett volt a játékosok hozzáállásával, ugyanakkor nem tagadja, van még mit csiszolni a csapat játékán.

Horváth Ferenc arcán gondterheltség jelei látszódnak / paksifc.hu

Nem sikerült valami fényesre a tavalyi esztendő a paksi egyletnek, hiszen mindössze a 13. helyen zárta a bajnokságot.Különösen a tavaszi idény lett "karcsú", főleg annak tükrében, hogy a nyitómeccsen Lázok és társai egy történelmi hatossal lepték meg az Újpestet.

A kiesés ugyan nem fenyegette a csapatot, de a változtatások elengedhetetlennek bizonyultak. A kispadról távozó Tomiszlav Szivics helyére a Kecskeméten parádézó Horváth Ferenc érkezett, míg a keretből több rutinos játékos is távozott. Nem tagja már a paksi együttesnek Sifter Tamás és Vayer Gábor és visszatért a Vasashoz Németh Gábor is, ugyanakkor újabb szerződést kapott a klubtól Tököli Attila és Éger László. Fél év kitérőt követően visszatért Paksra Simon Attila, a győri Molnár Péter személyében pedig egy fiatal tehetséges kapus is érkezett a csapathoz. Lázok János sorsa még mindig kérdéses, a kiváló rúgótechnikájú támadó neve szóba került többek között a bajnok Győri ETO-val is, de egyelőre úgy tűnik marad(hat) az atomvárosban.

Hogy mire lesz képes a Paks a pénteken rajtoló szezonban, azt nehéz megmondani. Horváth Ferenc szavaiból kiderül: nagyon a csapaton belül sem tudják felmérni az esélyeket.

"Elég rövid volt az idő arra, hogy minden játékost igazán megismerjek, de arra igen, hogy ők megismerjék az én hozzáállásomat. Azt kell mondanom, hogy nem vagyunk teljesen készen. Vannak még dolgok, amiken csiszolnunk, változtatnunk kell. Ugyanakkor jó úton indultunk el, és ha türelmesek leszünk, akkor ennek meg is lesz az eredménye. Persze az, hogy csak öt hetünk volt a felkészülésre, nem jelenti azt, hogy nem várok eredményeket az első fordulóktól, de óvatosnak kell lennünk." - kezdte a nyári "összefoglalóját" a tréner a klub hivatalos honlapjának adott interjújában.

"Az egyértelműen látszik, hogy ez a csapat nem véletlenül lett tizenharmadik az előző bajnokságban. Vannak problémák, amiket ki kell javítani. Mentális és sok más jellegű gond nehezíti a munkánkat. Ezeken kell változtatni ahhoz, hogy feljebb tudjunk kerülni. Egyébként a játékosok edzésen mutatott hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, míg ugyanezt nem tudom elmondani az eddigi felkészülési mérkőzések mindegyikéről" - folytatta a szakember, aki szerint elsősorban a stabilitás terén kell előre lépnie a csapatnak. "Mielőtt idekerültem, nem igazán értettem, hogy hatgólos idegenbeli győzelem után itthon, hogy lehet három-nullára kikapni. Nos, ezt a kettősséget láttam viszont a mostani meccseinken is. Ezt nekünk átlagolnunk kell, nem szeretem, ha ekkora különbség van a teljesítményünkben. Inkább nyerjünk csak két góllal, de a következő bajnokin is hasonló jó eredményt érjünk el. Ez az egyik legfontosabb feladat, amit meg kell oldanunk."

A MVM-Paks hétvégén az Újpest csapatával találkozik a fővárosban. A lila-fehérek felkészülése elég zavarosra sikeredett, a vezetők rengeteg játékostól megváltak, ugyanakkor nem igazán érkezett minőségi utánpótlás. Az újpestiek az edzőmeccseken sem kényeztették el a szurkolókat, egyedül a darabokra eső Vasas ellen játszottak elfogadhatóan. Horváth Ferenc elmondása szerint alaposan kielemezték az ellenfelek és úgy érzi: lesz keresnivalójuk a Szusza Ferenc stadionban. "Szinte az összes újpesti edzőmérkőzés videóját megszereztük. Felkészültünk belőlük, és így azt is eldöntöttük, hogy mit fogunk játszani ellenük. Kidolgoztuk a taktikánkat, és ha nyerünk, akkor jól dolgoztunk, ha veszítünk, akkor pedig nem. Ez majd szombaton eldől. Van egy mondás: minden napnak megvan a maga baja. Nekünk most az Újpestre kell koncentrálnunk, a többi mérkőzéssel pedig majd szépen sorban utána kell foglalkozni."

Az elmúlt három évben az Újpest képtelen volt győzedelmeskedni a Paks ellenében, így ha másban nem is, a statisztikában bízhatnak a drukkerek.

Újpest - Paks
A Paks várható csapata *
(4-4-2) Molnár Péter – Heffler Tibor, Éger László, Fiola Attila, Szabó János – Bartha László, Bori Gábor, Hullám Attila, Kecskés Tamás – Heffler Norbert, Simon Attila
Csere:Csernyánszki Norbert – Báló Tamás, Eppel Márton, Kiss Tamás, Kovács Gábor, Nyári Tibor, Tököli Attila
*paksifc.hu
[1480282] 2013-07-27 16:30:00 Újpest - Paksx;