NB II

Három meccsre a csodától a borsodi kiscsapat - videó

Az NB II Keleti csoportjában jelenleg listavezető Mezőkövesd-Zsóry együttese története legnagyobb sikere előtt áll, ha a hátralévő négy fordulóban megőrzi előnyét a második Vasassal szemben, az NB I-ben szerepelhet ősztől.

A Mezőkövesd Zsóry SE csapata ünnepli a gólt az NB II Keleti csoportjában

A Mezőkövesd Zsóry SE gárdája 26 forduló után 49 ponttal az élen áll az NB II Keleti csoportjában, jobb gólkülönbségével megelőzve a Vasas gárdáját. A borsodi kisváros csapata a hátralévő négy fordulóban háromszor lép pályára, mivel a Dunakanyar-Vác kizárása miatt a hétvégén szünnapos lesz. Az utolsó három meccsen a Putnok (idegenben), a Cegléd (otthon) és Ferencváros II (idegenben) ellen vívhatja ki az NB I-be jutást a mezőkövesdi gárda. Természetesen a váciak elleni elmaradt meccset három ponttal 3-0-s gólkülönbséggel jóváírják a listavezetőnek.

A jelenleg rosszabb gólkülönbségével második helyen tanyázó szintén 49 pontos Vasas a Balmazújváros (otthon), az Orosháza (idegenben), a Debrecen II (otthon) és a Budapest Honvéd II (idegenben) ellen lép még pályára a szezonban. A 45 ponttal harmadik helyen álló Békéscsaba együttese reménykedhet még ugyan a feljutásban, de minden bizonnyal a budapesti és a mezőkövesdi gárda között dől majd el az elsőség sorsa.

A borsodi csapat az utóbbi években a másodosztály meghatározó együttesei közé tartozott, a 2009/2010-es szezonban az ötödik, a 2010/2011-es idényben a második, majd legutóbb szintén az ötödik helyen zárt. Idén történelmet írhat a mindössze 17 ezer fős kisváros együttese, fennállása során először juthat fel a honi élvonalba.

A csapat szereplését természetesen kitüntetett figyelem kíséri Mezőkövesden, Véber György az együttes szakvezetője korábban a honlapunknak nyilatkozva elmondta, az együttes célja egyértelműen a feljutás.

A mezőkövesdi szurkolók felfokozott várokozását jól jellemzi az alábbi videó is