NB I

Szombaton eldőlhet az egyik kieső az OTP Bank Ligában

Ha a Kisvárda Mezőkövesden is kikap, gyakorlatilag a menthetetlen státuszba kerül.

"Biztos vagyok benne, hogy ezzel a kerettel az első négyben leszünk a tavaszi tabellát illetően" - ezzel a nyilatkozattal indultunk neki az OTP Bank Liga 2024-es naptári évének, a szavak pedig Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatójának száját hagyták el. Ezt követően a Ferencváros, a Fehérvár és a Puskás Akadémia is 3 ponttal távozott Szabolcsból, a Várda hátránya pedig 8 egységre nőtt a vonaltól. Amennyiben a piros-fehérek Mezőkövesden is pont nélkül maradnak, alighanem lezárhatjuk az egyik kieső kérdését, hiába a nagy szavak...

4206690

És igazság szerint a Kisvárdánál nem is nagyon pislákol semmi. Bár igaz, hogy erős csapatok érkeztek a Várkerti Stadionba, ez már lassan kényszerhelyzet Feczkó Tamás együttesének. A felcsútiak elleni 0-2-t követően a tréner elmondta, most olyan időszakot élnek, hogy minden rossz felé pattan a kapufáról, de előbb-utóbb ez megfordul.

A kérdés persze, hogy mikor, mert jelenleg nemigen látni két gyengébb csapatot a Kisvárdánál. Az Újpestnél Mészöly Géza érkezésével sikerült áttörni a gátakat, a ZTE pedig többnyire hozza a kötelezőket, illetve a kerete is sokkal masszívabb, mint a szabolcsiaknak.

Jó kérdés, hogy a vehemens Révész Attila hány botlást enged még meg Feczkónak, mindenesetre Mezőkövesden már elfogyott a türelem, Kuttor Attilát a hét elején menesztették. A borsodiak november vége óta nyeretlenek, ezen időszak alatt pedig egyetlen(!) gólra futotta, ami azért pontot ért Zalaegerszegen. Bár Stefan Drazicot sikerült megtartani, ő is pocsék formában van, a lemaradás pedig ugye itt is hat pont volt forduló előtt a Zetéhez képest.

Kisvarda#hungary-kisvarda#10

Kuttort ezúttal egy külföldi tréner, a szerb Milan Milanovics pótolta, akinek azért túl dicsőséges pályafutás nem áll a háta mögött, de ha sikerülne benntartania a Kövesdet, az igazán nagyot szólna.

Mindemellett pénteken este a Zalaegerszeg tudott nyerni Pakson, így duplán nem számolhat egyik csapat sem azzal, hogy jó számára a döntetlen. A Kövesdnek otthon ezeket a 90 perceket muszáj hoznia, míg a Kisvárda egy sikerrel legalább a riválist megelőzné, ráadásul március elején Várda-Zete kiesési rangadót is rendeznek.

Ugyanakkor hiába a "must win" a csapatoknak, két rendkívül gyenge gárdáról beszélünk, nagyon impotens támadójátékkal. Mi emiatt a második félidőre várjuk a találatokat, amikor már kialakulhat az a szituáció, hogy mindkét félnek muszáj gólratörően játszania. Érdekes meccs lesz, annyi szent, az élő fogadások szerelmeseinek is tanácsos majd figyelnie a mezőkövesdi történésekre.

 


✅ Tipp #1: 2. félidő 1.5 gól felett @2.20

 

✅ Tipp #2: 2. félidőben mindkét csapat szerez gólt @3.40

 

Fogadási határidő: február 17. 15:30

 

[4206690] 2024-02-17 15:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Varda SEx;