Úszás

Gyurta Dániel már bánja, hogy elárulta norvégiai útját

Az úszó olimpiai bajnok Gyurta Dániel elmondta, még egyáltalán nem gondol a visszavonulásra, azzal foglalkozik, milyen verseny vár rá.

Gyurta nem gondol a visszavonulásra

Azt mondja Gyurta Dániel, egy kicsit már bánja, hogy elárulta itthon, emlékérmet visz Norvégiába a tavaly elhunyt riválisa szüleinek. Bánja, mert nem marketingfogásnak szánta az utazást, hanem emberi gesztusnak. Gyurta Dánielt norvég útja kapcsán utóbb megtalálták egyes fórumokban, hogy ez csupán marketingfogás volt.

"Szerencsére nem olvastam, egyáltalán nem olvasok hozzászólásokat. Nem szeretném minősíteni azt, aki ezt írta, amúgy pedig egy kicsit már bánom, hogy nem titokban tettem ezt a gesztust - jelentette ki a Népszavának a klasszis úszó. - Egyszerűen azért, mert ez egy személyes, mondhatni intim felajánlás volt. Igazán csak rám, Alexanderre és a családjára tartozott. Azt például kevesen tudják, hogy egy évben kétszer-háromszor kijárok a temetőbe a volt nevelőedzőmhöz, Széchy Tamáshoz. A londoni aranyérmemet is kivittem, megmutattam neki. De ilyenkor csak én vagyok ott, Tamás bácsi, senki más, tévések, újságírók a legkevésbé."

Gyurta elmondta, bár mindent megnyert, amit lehet, még nem gondol a visszavonulásra.

"Motivált vagyok, nem azon gondolkozom, hogy mit értem el eddig, hanem azon, milyen versenyek várnak még rám. Azt mondják, egy mellúszó 25 éves korára lesz technikailag, fizikálisan és szellemileg is érett versenyző. Én pedig még 25 éves sem vagyok. Egyébként lehet benne valami, hiszen érzem magamon, hogy egyre letisztultabbak vagyok, egyre tudatosabb, egyre erősebb."

Az olimpiai bajnok örömmel vette, hogy Kiss László újabb négy évig az úszóválogatott szövetségi kapitánya lesz, szerinte minden versenyző számára megnyugtató döntés született.

"Az úszósport eddig is sokat profitált Kiss Laci bácsi munkájából, s a többi válogatott nevében mondhatom, örülünk, hogy nem szakad meg az a hatékony munka, amit kapitányként a versenyzőkért tesz" - tette hozzá Gyurta.