Riói olimpia

Úszóink szállíthatják az első magyar érmeket

A riói olimpia nyitónapján három egyéni úszószámban avatnak bajnokot.

Férfi 400m vegyes

Az úszóküzdelmek a férfiak 400 méteres vegyes számával rajtolnak, ez lesz egyébként az első, ahol érmeket osztanak, vagyis a délutáni előfutamokban a tét már a döntőbe jutás lesz. Két magyar versenyzőért, Gyurta Gergelyért és Verrasztó Dávidért szoríthatunk. A jobb eredményt Verrasztótól várhatjuk, aki a májusi londoni Európa-bajnokságon megvédte a címét ebben a számban, Rióban pedig édesapja nyomdokaiba szeretne lépni - Verrasztó Zoltán az 1980-as moszkvai olimpián nyert bronzérmet. Nem lesz egyszerű dolga, még úgysem, hogy a címvédő amerikai Ryan Lochte és a szám pekingi és athéni aranyérmese, Michael Phelps sem lesz a mezőnyben. Az amerikaiaknak még így is lesz egy esélyes úszójuk a 22 éves Chase Kalisz személyében - Phelps edzőtársa -, ám nagyon úgy néz ki, hogy az 1996 óta tartó uralmuk megfog szakadni. Ott lesz ugyanis a mezőnyben a két erős japán, Kosuke Hagino és Daiya Seto, előbbi idén az egyedüli olyan úszó, aki 4:09-nél jobb időt tudott úszni. Verrasztó idei legjobbja 4:12-vel kezdődik, ennél mindenféleképpen jobb kell az éremhez. Az Eb-n egyébként 4:13-mal nyert, ami után úgy nyilatkozott, hogy képes lehet 4:10-es időre. Ha jól sikerül a formaidőzítése, akkor elcsíphet egy érmet, ne feledjük, a tavalyi kazanyi világbajnokságon ezüstérmes volt, többek között Kaliszt maga mögé utasítva. 

Hol végez Verrasztó Dávid 400m vegyesen?
1-2. 3-4. más
TippmixPro @ 4.50 TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 3.10

Női 400m vegyes 

A hölgyeknél sokkal kevesebb izgalmat tartogat a 400 vegyes, szerencsére, ugyanis ezt a számot Hosszú Katinka uralja. Az elmúlt két világbajnokságon és három Eb-n nem talált legyőzőre, most Rióban felteheti az i-re a pontot. Ott lesz ugyan a mezőnyben a címvédő Ye Shiwen, ám a kínai a parádés londoni szereplése óta nem sok maradandót alkotott az elmúlt években, a bukmékereknél még az éremre sem esélyes. Katinka legfőbb kihívója az amerikai Maya Dirado lesz, aki tavaly Kazanyban is felállhatott a magyar klasszis mellett a dobogóra. Az idei világranglista egyébként elég félelmetesen néz ki, egyedül Hosszú rendelkezik 4:30-on belüli idővel, a többiek még 4:33 alá sem tudtak bemenni. Valószínűleg csak az órával fog versenyezni a pécsi sztár, nem lenne meglepő, ha sokáig a kínai által felállított világcsúcsot verné. Megdönteni azonban pokoli nehéz, emlékezhetünk, hogy Ye az utolsó hosszon jobb időt repesztett, mint a férfiaknál diadalmaskodó Ryan Lochte...Katinka mellett Jakabos Zsuzsannáért is szoríthatunk, akinek célja, hogy döntőbe jusson. 

Hol végez Hosszú Katinka 400m vegyesen?
1. 2. más
TippmixPro @ 1.05 TippmixPro @ 9.00 TippmixPro @ 15.00

Női 100m pillangó, férfi 400m gyors, férfi 100m mell

Rajtkőre áll a nyitónapon Szilágyi Liliána, Bernek Péter, Kis Gergő és az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is. Bernek és Kis számára a döntő lesz a tét 400 gyorson, de nagyon nehéz dolguk lesz, mert borzasztó erős a mezőny. Liliána zseniálisan szerepelt a londoni Eb-n, első olimpiáján a tisztes helytállás lehet a célja, főleg 100 pillangón, ahol komoly klasszisokkal versenyez majd. Gyurta a gyengébbik számában, 100-on nem számít éremesélyesnek, bemelegítésnek azonban tökéletes.

Hol végez Bernek Péter 400m gyorson?
1-4. 5-8. más
TippmixPro @ 7.50 TippmixPro @ 2.10 TippmixPro @ 1.90
Szombat (augusztus 6.) esti program:
Kezdés Versenyszám Magyar induló
18:02 Férfi 400m vegyes előfutamok Gyurta Gergely, Verrasztó Dávid
18:28 Női 100m pillangó előfutamok Szilágyi Liliána
18:48 Férfi 400m gyors előfutamok Bernek Péter, Kis Gergő
19:32 Női 400m vegyes előfutamok Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna
20:04 Férfi 100m mell előfutamok Gyurta Dániel
20:24 Női 4x100m gyors -
A hajnali döntők előtt újabb esélylatolgatással jelentkezünk!

Kattints a képre a játékhoz!

  • Pro
    Cesc18
    2016. augusztus 3., Szerda 21:17

    Olimpia | Férfi 400m gyors

    2016. augusztus 6., Szombat 18:46
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Hol végez?
    • Tipp:Bernek Péter más
    • Odds:1.90
    • Eddig éri meg:1.75
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Bernek a 17. a világranglistán és ebben a számban csak egy előfutam van, tehát tét rögtön a döntő, ahova szerintem az Eb-bronzérme ellenére nem fog bejutni.



      Horton, Sun, Jaeger, Guy és Detti más szint, ha nem betliznek az ő helyük biztos. Maradt tehát 3 kiadó hely, amelyre pályázik a másik amerikai, Dwyer, a doppingeltiltásából visszatérő Park (a szám pekingi bajnoka, London ezüstérmese, többszörös világbajnok), a rutinos Cochrane, aki bár inkább 800-as és 1500-as, de éppen tavaly Kazanyban bizonyította a bronzérmével, hogy 400-on sem elveszett. Meg kell említeni a fiatal Christiansent is, aki az Eb-n verte Berneket, illetve az ausztrál McKeont.



      Elég ütős mezőny, és bár bizakodó Bernek, de szerintem nem lesz ebből döntő.

    • Eredmény:

      21

    • kimenetel
      Nyereség
    • 5.40