Úszás

Könnyekig megindító pillanat lesz - Gyurta Dániel

Gyurta Dániel személyesen nyújtja át Alexander Dale Oen családjának szombaton Norvégiában azt az érmet, amelyet a tavaly április végén, 26 éves korában meghalt kiváló norvég úszó, a néhai versenytárs és barát emlékére készíttetett a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka.

Gyurtát megérinti a találkozás

A magyar klasszis versenyző nyári ötkarikás sikere után jelentette be, hogy a londoni arany másolatának átadásával is tisztelegni kíván a tragikus hirtelenséggel elhunyt nagyszerű rivális emléke előtt. Az ígéretet tett követte, s az időközben megszületett ereklyével szombaton utazik ki Norvégiába. Elutazás előtt a Borsnak nyilatkozott.

"Sokan kérték, hogy mutassam meg az olimpiai érmem másolatát, de úgy érzem, Alexander családjának kell először látnia - mondta a lapnak Gyurta az utazás előtt. - Személyesen nem ismerem a szüleit, csak a szintén úszó bátyját, Robint. Nyilván érzelmileg nagyon mélyen fog érinteni a találkozás. Várom, hogy teljesítsem a fogadalmam, s végre megszoríthassam elvesztett barátom szüleinek a kezét. Könnyekig megindító pillanat lesz, de igyekszem majd erős maradni."

Gyurta Dániel a norvég sportolók számára rendezett mai, oslói gálaünnepség keretében adja át a Dale Oen családnak a különleges ajándékot.