VB 2014

Kellemes meglepetés volt a válogatott teljesítménye - Herczeg András

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 3-1-re legyőzte Törökországot a Puskás Ferenc Stadionban rendezett világbajnoki selejtező mérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre. Herczeg András a hathárom.hu-nak elmondta, ha a következő két selejtezőn négy pontot tudnánk szerezni, jó pozícióban maradnánk.

Herczeg András négy pontot vár a márciusi selejtezőkön

Herczeg Andrást, a Debrecennel három bajnoki címet szerző trénert kérdeztük, hogyan látta a válogatott törökök elleni sikerét.

"Előzetesen tartottam a találkozótól, mert a török válogatott jó játékosokból áll - kezdte a hathárom.hu-nak az egykori sikeredző. - Nagyon kellemes meglepetés volt számomra a válogatott teljesítménye. Azt hiszem, nagyszerűen játszott a csapat, és nagyon szép győzelmet aratott. Hogy az első 15 perc gyengébb játékát mi okozta, azt innen a távolból nehéz megmondani. A szakmai stáb egész biztosan kielemzi majd. A bekapott gól után nagyon jól elkapta a fonalat a csapat, és szép akciókat vezetett. Persze jó lenne, ha legközelebb a mérkőzés eleje is jól sikerülne, de most az a legfontosabb, hogy sikerült megnyerni a találkozót."

A hangulatra nem lehetett panasz a Puskás Ferenc Stadionban, ezt pontosan ismeri Herczeg András is a DVSC Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzéseiről.

"A Puskás stadionban nagyon jó atmoszféra uralkodik, mikor ilyen sok néző van kint, főleg, ha jól alakul a mérkőzés. Tegnap ez történt, varázslatos hangulat uralkodott kint" - jegyezte meg a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője.

A válogatott ezúttal nem csak csapatként, hanem egyéni teljesítményekben is kiemelkedőt nyújtott.

"Úgy gondolom, több jó egyéni teljesítmény is akadt az együttesben - folytatta Herczeg András. - A két belső védő - Mészáros és Korcsmár - nagyon jól teljesített. Varga Józsi rengeteget dolgozott, nagyon jól játszott. Hajnal, Koman és Gera jól vették ki a részüket a játékszervezésből, valamint Szalai elől szintén jól teljesített. Ugyancsak kiemelném Kádár gólpasszát a második gól előtt, amely egy nagyon szép átadás volt."

Jelenleg a román és a magyar együttes azonos pontszámmal áll Hollandia mögött három ponttal lemaradva. Márciusban folytatódnak számunkra a selejtezők, ekkor Romániát fogadjuk, és utazunk Törökországba.

"Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen így azonos pontszámmal állunk Romániával. A hollandok, úgy néz ki, elmentek, a törököket viszont sikerült leszakítani. Ha szeretnénk megszerezni a második helyet a csoportban, akkor meg kellene verni mindenképpen a román csapatot. Nyilván az óhaj az lenne, hogy a következő két mérkőzésből is hat pontot szerezzünk, de kicsit más a realitás. Ha itthon megvernénk a román csapatot, és Törökországban nem kapnánk ki, akkor jó pozícióban tudnánk maradni" - vélekedett Herczeg András.