Úszás

A Jövő SC megtette ajánlatát Gyurta Dánielnek

Az olimpiai bajnokokat is edző Széles Sándor világverő csoportja kiválhat a Jövő SC-ből, amennyiben a klubnál nem biztosított a megfelelő háttér.

Gyurta Dániel klubot válthat

Gyurta Dániel nem hosszabbította meg lejáró szerződését a Jövő SC-nél, elkezdődtek a találgatások arról, hogy melyik egyesületben folytatja pályafutását az olimpiai bajnok.

„Az én feladatom tanítványaim felkészítése, ezért elsősorban azzal foglalkozom - magyarázta Széles Sándor a Magyar Hírlapnak. - A csoportunk jövőjéről persze én is tárgyalok, de Dániel menedzselésével édesapja, Gyurta Tamás foglalkozik, így az átigazolásával is. Az engem ért támadásról pedig az a véleményem, hogy az olimpia után, szerintem érthetően, kissé elengedtem magam. Megünnepeltem tanítványaim sike­reit. Mert volt mit ünnepelni! Ennek az időszaknak vége, újra a munkás hétköznapokat éljük a Komjádiban.”

A sikeredző elmondta, hogy elkezdték a felkészülést a decemberi rövid pályás világbajnokságra, amelyen Gyurta Dániel csak akkor indul, ha megfelelő formában lesz.

Verrasztó Zoltán, a Jövő SC vezetője elmondta, hogy a szponzorok támogatásból és a tagdíjakból befolyt pénzt tudják az egyesület működésére fordítani. „Az anyagi lehetőségeinkről tájékoztattam Széles Sándorékat is, akik még nem nyilatkoztak arról, hogy ezekkel a feltételekkel dolgozunk-e továbbra is együtt. Mi nem egy város vagy egy gyár vagyunk, hanem egy klub, ezért csak annyit fizethetünk, amennyi a bevételünk. Így aztán előfordulhat, hogy néhány versenyző más klubban folytatja.”

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel az üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy a felkészülését nem befolyásolja az átigazolási ügy, azonban reméli, minél előbb lezárul, s mindenki az úszásra tud majd koncentrálni.