Magyar foci

Szakály Péter elkerülné a rövidzárlatokat a Skënderbeu ellen

  • HK

A DVSC csapatkapitánya a hathárom.hu-nak elmondta, az ellenfél térfelén türelmesebb játékot vár csapatától.

Szakály Péter türelmesebb játékot vár - Fotó: dvsc.hu

A Videoton FC tizenegyesekkel nyert a DVSC-TEVA ellen a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezett szerdai labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen. Bódi Ádám már a második percben megszerezte a vezetést a Debrecennek, amely jobban is játszott ellenfelénél az első félidőben.

„Mindenképpen pozitívnak értékelem, hogy tudtunk egy olyan mérkőzést játszani, amely színvonalában és fizikálisan is elérte a nemzetközi szintet - kezdte a hathárom.hu megkeresésére a debreceniek kapitánya. - Tudtuk, hogy a Videoton jó csapat, kicsit próbáltunk az első félidőben olyan taktikával pályára lépni, amit az albán Skënderbeu ellen fogunk alkalmazni a BL-selejtezőben. Zárt védekezésből, sok beindulással, rövid passzokkal a védelem mögé kerülni. Szerencsére az elején sikerült gólt szerezni, utána jól lezártuk a területeket, a Videoton nem is tudott helyzetbe kerülni.”

A második félidőben is hasonlóan folytatódott a játék, a meccs fordulópontja volt, hogy Szakály Péternek nem adta meg a szabályos körülmények között esett gólját a játékvezető.

Egy szabályos góltól fosztottak meg bennünket, értetlenkedtem is, hogy mit fújt le a bíró. Persze benne van a játékban a hiba, ez ellen nem tehetünk semmit. Aztán érthetetlen módon magunkra húztuk a Videotont, sajnos ilyen 10-15 perces rövidzárlatok nem először fordulnak elő nálunk. Nem tudtunk védekezésben megfelelően tolódni, ütközni, valamint hamar elszórtuk a megszerzett labdákat. Az ellenfél térfelén kicsit türelmesebb játékra van szükség, járatni a labdát, amit a Videoton remekül csinált ellenünk. Persze ez a hiba inkább most jöjjön ki, mint a nemzetközi meccsek során.”

Az albán Skënderbeu elleni BL-selejtezőig még van idő, de most már egyértelműen ez van a DVSC célkeresztjében.

A szakmai stáb kapott több felvételt ellenfelünkről, amit már meg is néztek. Információkat már csöpögtettek nekünk, de vizuális élményünk csak most lesz az albánokról. A célunk nem is lehet más, csak a továbbjutás, és hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga főtáblájára bejussunk.”