Debrecen

Szakály sérülése súlyos, pénteken sorsolás

Gyaníthatóan lábközépcsont-törést szenvedett a Debrecen válogatott középpályása, Szakály Péter. Rajta kívül további három futballista kezdi az orvosnál a szerdai napot.

Szakály Péterre hosszú kihagyás várhat - Fotó: dvsc.hu

A BATE Boriszov elleni BL-búcsú nem csak mentálisan viselte meg a DVSC tagjait, többen a pályán is megsérültek. A legsúlyosabb a csapatkapitány, Szakály Péter helyzete, aki a második félidő derekán került a földre, és az első diagnózisok lábközépcsont-törést valószínűsítenek. Ha a feltételezések beigazolódnak, a középpályás várhatóan 4-6 hetet lesz kénytelen kihagyni, így kevés az esély arra is, hogy pályára lépjen a magyar válogatott első Eb-selejtezőjén Észak-Írország ellen.

Nem Szakály az egyetlen, akit fizikailag is megviseltek a történtek. A dvsc.hu által közzétett információk szerint Mészáros Norbert ágyékhúzódást szenvedett, Nenad Novakovicsnak a lábfejére tapostak rá, Zsidai Lászlót pedig megrúgták. Sajtóhírek szerint a debreceni játékosok egyelőre nem akarnak nyilatkozni a vereség után, ami érthető, hiszen a történteket valóban nehezen lehet megemészteni. A legtöbben Selim Bouadla nyakába varrják a felelősséget, de hogy valóban őt kell-e egyedül felelőssé tenni a kiesésért, arról a hatharom.com is értekezett.

A drámai búcsú átbeszélésére mindenesetre nincs sok idejük a debrecenieknek, akik hétvégén a bajnokság 3. fordulójában odahaza fogadják a Puskás Akadémiát, és az eddig mutatott teljesítmény (egy döntetlen, egy vereség) után nem ártana elkezdeniük gyűjteni a pontokat. Előtte azonban mindenki az Európa Liga sorsolására figyel, ahol eldől, kivel kell a Lokinak megküzdenie a csoportkörbe jutásért. A lehetséges ellenfelek listája bizony nem szűkölködik a nagy csapatokban, elég csak az olasz Internazionalét, az angol Tottenhamet vagy a spanyol Villarealt említeni. Ugyanakkor egy-egy ukrán (Csernomorec Odesa), svájci (Young Boys) vagy portugál (Nacional Funchal) klubbal szemben akár komolyabban is lehet reménykedni a továbbjutásban.

Fotó forrása: www.dvsc.hu

Néhány a DVSC lehetséges ellenfelei közül az Európa Ligában, amennyiben nem lesz kiemelt
Sorsolás augusztus 8-án pénteken, 13.00-kor
FC Internazionale Milano (olasz)
Tottenham Hotspur FC (angol)
Villarreal CF (spanyol)
FC Twente (holland)
FC Metalist Kharkiv (ukrán)
PAOK FC (görög)
Trabzonspor AŞ (török)
Panathinaikos FC (görög)
VfL Borussia Mönchengladbach (német)
FC Lokomotiv Moskva (orosz)
SK Rapid Wien (osztrák)
FC Zürich (svájci)
CD Nacional (portugál)
Maccabi Tel-Aviv FC (izraeli)
2014-08-07;73

[1766675] 2014-08-05 20:00:00 BATE Borisov - Debrecenx;