Magyar válogatott

A törökök ellen minimum döntetlen kellene - Szakály Péter

A magyar válogatott középpályása, Szakály Péter úgy véli, most nagyobb az esélyünk arra, hogy pontokat szerezzünk, mint a hollandok ellen volt.

Szakály Péter lát esélyt a pontszerzésre

A magyar labdarúgó válogatott Észtországban és itthon a törökök ellen vívja következő két vb-selejtező mérkőzését. A nemzeti csapat tagja a DVSC játékosa, Szakály Péter, aki klubja honlapjának nyilatkozott.

"Úgy gondolom, mindenképpen nagyobb az esélyünk, hogy most pontot vagy pontokat szerezzünk, mint a hollandok ellen volt, amely gárda kiemelkedik a csoportunkból - mondta a dvsc.hu-nak a Debrecen csapatkapitánya. - Hozzáteszem ugyanakkor, hogy kielemeztük a holland-török meccset, és bizony a törökök is hasonló játékerőt képviselnek, tehát igen nehéz dolgunk lesz. Észtországból jó lenne három ponttal eljönni, míg itthon bármi megtörténhet, a törökök ellen akár egy győzelem is benne lehet, de minimum egy iksz kellene."

Az Andorra elleni győzelem után a hollandok elleni találkozót rendkívül bizakodva várták a magyar szurkolók, ennek ellenére Sneijderék 4-1-re nyertek a Puskás Stadionban. Szakály Péter reálisan látja az esélyeket.

"A realitás talaján maradva a háromgólos különbség reálisnak mondható, sajnos még mindig van ennyi különbség a két csapat között. Andorra pedig teljesen más világ, amatőr játékosokból verbuváltak össze egy válogatottat. A két véglet, hiszen az egyik csapat magasan kiemelkedik a csoportból, és a másik is, csak negatív értelemben. Akikkel most játszunk majd, úgy gondolkodnak, mint mi, szeretnének odaérni a második vagy a harmadik helyre. Remélem, szorosabb meccseket tudunk játszani, és mi örülünk a végén. Bízom benne, hogy ezúttal pályára léphetek. Sanyi bácsival beszélgettünk erről, jelenleg vannak olyan labdarúgók, akik erősebb bajnokságban folyamatosan játéklehetőséget kapnak, elsősorban bennük bízik, de azt mondta, bármikor be merne vetni. Úgy készülök, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor tudjak segíteni" - magyarázta a középpályás.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147868  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147872