Átigazolás

Fink nagyon szívesen látná van der Vaartot a Hamburgban

Minden stimmel: Thorsten Fink, a Hamburg edzője és Frank Aresen, a klub sportigazgatója is újra a saját csapatában akarja látni Rafael van der Vaartot, a jelenleg még a Tottenhamet erősítő holland középpályást. Már csak egy buktatója van az üzletnek: a piszkos anyagiak...

Thorsten Fink, a Hamburg edzője bejelentette, hogy tárt karokkal várná csapatához Rafael van der Vaartot. A holland középpályásról egyre többen pletykálják, hogy visszatérne egykori klubjához. Fink azonban elismerte, hogy klubja anyagi lehetőségei korlátozottak.

"Elképzeltük, milyen lenne az ideális igazolás, és Rafael van der Vaart pont beleillik a képbe. Ami azt illeti, a világon bármelyik edző örülne, ha őt edzhetné. Egy remek játékos, és abszolút kíváncsi lennék, milyen lenne Hamburgban, ha lenne pénzünk rá, hogy megszerezzük. Csak ami azt illeti, nem csak egy kevés pénz hiányzik hozzá, hanem rengeteg."

A németalföldi fedezet nem egyedül van a Hamburg vezetőségének radarján; Fink és a sportigazgatója, Frank Arnesen folyamatosan kapcsolatban vannak az igazolások miatt.

"Minden nap beszélünk, hogy naprakész legyek; a lényeg, hogy nem szabad bepánikolnunk, hanem tovább kell folytatni azt a munkát, ami hosszú távon eredményt hozhat. Szeretnénk egy rutinos játékost igazolni, persze ez nem csak azt jelenti, hogy harminc körüli legyen - Lionel Messi 24 évesen is elég tapasztalattal bírt.

Szívesen leigazoltam volna Granit Xhakát is (aki a Mönchengladbachot választotta - a szerk.), mert már játszott a BL-ben. Mint ahogy Otto Rehhagel is mondta anno: Nem az a lényeg, milyen korú valaki, hanem az, hogy jó játékos-e vagy sem!"