Bundesliga

Lincshangulat Hamburgban, van der Vaarték a célkeresztben

Egyre mélyebb gödörbe sodródik a német Bundesligában szereplő Hamburg együttese, amely a hétvégén zsinórban hatodik vereségét könyvelhette el, ez a klub történetében még soha nem fordult elő.

Van der Vaart-ot édesapja is próbálta védeni a drukkerek haragja elöl / bild.de

Ha volt klub, ahol örültek a téli szünetnek, akkor az minden bizonyára a Hamburg volt. A rendkívül komoly tradíciókkal bíró HSV gárdájának pocsékul záródott az őszi szezon, hiába nevezték ki a csapat élére a holland Bert van Marwijk-et, a gárda szekere nem indult meg felfelé, sőt, az Augsburgtól és a Mainztól odahaza elszenvedett vereség már megkongatta a vészharangokat.

Ekkor azonban jött a téli szünet, lehetett rendezni a sorokat, a csapat pedig a felkészülési mérkőzéseken jól teljesített - többek között legyőzte a svájci Baselt is -, és ekkor úgy tűnt, a ramaty őszi idényt egy sikerekben jóval gazdagabb tavaszi követhet. Ám egyelőre nem követ.

A HSV ugyanis ott folytatta bajnoki szereplését, ahol decemberben abbahagyta, az első három tavaszi fordulóban három vereséget, és 0-9-es gólkülönbséget sikerült összehozni, ami után nem csoda, ha kiborult a bili. A kék-fehérek szombaton az újonc Hertha csapatát fogadták, a berliniek pedig úgy tudtak 3-0-s győzelemmel távozni, hogy Ramos az első negyedóra végén még büntetőt is hibázott. Ez volt zsinórban a Hamburg hatodik elveszített bajnokija, ilyenre korábban még soha nem volt példa a klub történetében.

A Bild beszámolója szerint a Hertha elleni meccset követően mintegy 300 drukker várta a hamburgi játékosokat a stadion kijáratánál, hogy kérdőre vonják őket a gyenge és lélektelen játék miatt.

A csapatkapitány próbált szót érteni a szurkolókkal - kevesebb sikerrel / bild.de

A diskurzus először békés hangulatban, normális keretek között zajlott, ám ennek a légkörnek hamar vége szakadt, és a biztonságiak közbelépése is kellett, hogy ne történjen nagyobb baj. A drukkerek célpontja a holland válogatott Rafael van der Vaart volt, aki korábban hatalmas közönségkedvencnek számított, ám most inkább a közellenség szerepe a rá jellemző. A hollandot szívtelen játéka miatt először csak szóban kritizálták a drukkerek, majd a tárgyi kifejezés eszközeként tojással, almával és öngyújtóval dobálták meg az irányítót. A dühös szurkolók ezután a többieknek is szenteltek figyelmet, Ola Johnt 40 ember gyűrűjéből kellett kimenteni, Tolgay Arslan és Bert van Marwijk autóját pedig megrongálták.

Hamburg utolsó hat bajnokija
2014.02.08. 18:30 Hamburg 0 - 3 Hertha Berlin
2014.02.01. 15:30 Hoffenheim 3 - 0 Hamburg
2014.01.26. 17:30 Hamburg 0 - 3 Schalke
2013.12.21. 15:30 Hamburg 2 - 3 Mainz
2013.12.14. 15:30 Bayern München 3 - 1 Hamburg
2013.12.07. 15:30 Hamburg 0 - 1 Augsburg

"Nem lehet megtámadni a játékosokat. Profik labdarúgók vagyunk, és félünk a szurkolóinktól. A fiatalabbaknak remeg a lábuk" - próbált védekezni a tudósítások szerint van der Vaart, aki később a Bild-nek a következőket mondta. "Rosszul játszottam, mindannyian rosszul játszottunk. Nem ez a szándékunk, meg kell próbálnunk kimászni a gödörből".

A HSV-nál tehát hatalmas a káosz, a gárda rosszul játszik, az eredmények elmaradnak, a csapat a kieső helyen áll, a szurkolók egyre dühösebbek, miközben már csak 14 forduló van hátra a bajnokságból. Hogy mi és mikor vethet véget a Hamburg ámokfutásának azt nehéz megmondani, mindenesetre a Bayern München elleni, szerdai Német Kupa-nyolcaddöntő ilyen előjelek mellett nem sok jót ígér...

2014-02-11;209
2014-02-12;209
[1622493] 2014-02-12 20:30:00 Hamburg - Bayern Münchenx;