Nemzetközi foci

Pelé szerint a 70-es brazil csapat jobb a jelenlegi spanyolnál

  • MTI

Hiába a sorozatban nyert három trófea, az egy vb- és két Eb-arany, a spanyol futballválogatottnál jobb csapatnak tartja Pelé az 1970-ben világbajnok brazil együttest.

"Minden generációnak megvannak a hívei, de az 1970-es kétséget kizáróan jobb, mint a mostani spanyol" - fogalmazott sajtótájékoztatón a háromszoros vb-győztes, 71 éves Pelé, aki maga is tagja volt az általa említett együttesnek. - Az 1970-es brazil válogatottnak sok nagy egyénisége volt, míg a mostani spanyol együttesben csak két-három kiemelkedő játékos futballozik."

Az 1970-ben vb-győztes brazil alakulatban játszott Pelé mellett többek között Carlos Alberto, Gérson, Rivellino, Jairzinho és Tostao.

Az 1970 előtt 1958-ban és 1962-ben is világbajnok Pelé ugyanakkor elismerte, hogy a spanyol válogatott vasárnapi játéka, mellyel 4-0-ra legyőzte az olasz csapatot az Európa-bajnokság döntőjében, "méltó a dicséretre". Hozzátette azt is, hogy jelenleg a spanyol a legjobb csapat a világon. Az ibériai válogatott a mostani sikerét megelőzően 2008-ban is Európa-bajnok volt, két éve pedig vb-t nyert.