EURO 2012

Neymar kalapot emelt Iniesta előtt

Lenyűgözte a spanyol csapat játéka Neymart. A brazil klasszisnak különösen Andrés Iniesta teljesítménye tetszett a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Neymar a Real Madrid két klasszisának, Mesut Özilnek és Cristiano Ronaldónak produkcióját méltatta, de hozzátette, Andrés Iniesta megérdemelten kapta meg az Európa-bajnokság legjobb játékosának járó díjat.

Neymar, Brazília

"Tényleg nagyon szeretem Iniesta játékát - mondta Neymar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján. - Szenzációs futballista. Cristiano Ronaldo is nagyszerűen játszott, ahogy Mesut Özil is kiváló teljesítményt nyújtott. Spanyolország magas színvonalon fejezte be az Eb-t, egyértelműen a legjobb válogatott volt. Technikailag minden csapat magas nívón teljesített, kizárólag Brazília és Argentína hiányzott."

Neymar szerint Brazília jó eséllyel pályázik arra, hogy a válogatott történetében először olimpiai bajnoki címet nyerjen Londonban.

"Minden adott ahhoz, hogy az első helyen zárjunk - fogalmazott a Santos 20 éves csillaga. - Nem számít milyen tornáról beszélünk, Brazília mindig favorit. Jó csapatunk van, remek játékosok alkotják a keretet."

Brazília a csoportmeccsek során Egyiptommal, Fehéroroszországgal és Új-Zélanddal találkozik a londoni olimpián.