Francia foci

Az Eb-n balhézó Nasri hárommeccses eltiltást kapott

A Francia Labdarúgó Szövetség három válogatott mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Samir Nasrit, az Európa-bajnokságon mutatott viselkedése miatt.

Az Eb-n balhézó Nasri hárommeccses eltiltást kapott

A Manchester City középpályása már a Svédország elleni csoportmérkőzésen elszenvedett vereség után is veszekedett a csapattársaival, majd a spanyolok elleni negyeddöntős búcsút követően a sajtószobában küldte el melegebb éghajlatra az egyik újságírót. Ráadásul ezt megelőzően az Anglia elleni csoportmérkőzésen lőtt gólja után ujját a szája elé tartva csendre intett egy másik zsurnalisztát.

Az FFF "fegyelmezetlen viselkedésre" hivatkozva tiltotta el a 25 éves játékost, aki az augusztus 14-i Uruguay  elleni hazai barátságos mérkőzésről, valamint két világbajnoki selejtezőről (Finnországban és Fehéroroszország ellen) fog hiányozni.

A Paris Saint-Germain szélsőjének, Jeremy Méneznek egy találkozót kell kihagynia, ő a negyeddöntőben a játékvezetőnek, Nicola Rizzolinak és saját csapatkapitányának, Hugo Llorisnak ment neki.

A Newcastle United szélsője, Hatem Ben Arfa, aki telefonált, míg Laurent Blanc szövetségi kapitány beszédet tartott és a Rennes középpályása, Yann M'Vila, aki lecserélése után nem fogott kezet Blanc-al és csapattársával, Olivier Giroud-val, megúszta a büntetést.

Laurent Blanc később lemondott, utódja az Olympique Marseille addigi szakvezetője, Didier Deschamps lett.