Karrier

Deschamps már tárgyal a francia szövetséggel

Amint az várható volt, Didier Deschamps szombaton megkezdte a tárgyalásokat a Francia Labdarúgó Szövetséggel (FFF), hogy a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság után távozó Laurent Blanc utódjaként átvegye a válogatott szövetségi kapitányi posztját. A felek a L'Équipe értesülései szerint így kommentálták az eseményeket: "ez egy újabb lépés, nem a tetőpont".

"Tárgyalásban állunk. Ez egy újabb lépés, de még nem a vége" - idézi az AFP francia hírügynökséget a L'Équipe című sportlap internetes kiadása. "Ha megszületik az egyezség, vasárnap megtörténhet a bejelentés. A megbeszélések Párizsban zajlanak."

A sajtóinformációkra reagálva a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) közleményt adott ki, melyben megerősíti, hogy a szervezet elnöke, Noel le Graet és Didier Deschamps szombat este Párizsban tárgyal a lehetséges együttműködésről.

Laurent Blanc és Didier Deschamps

A megbeszélések híre nem jelentett meglepetést, hiszen amint arról már beszámoltunk, Franciaországban az Olympique Marseille-től távozó szakembert tartják a szövetségi kapitányi poszt első számú várományosának. A francia sportlap azt is tudni véli, hogy az FFF elnöke már megegyezett Deschamps-pal szerződésének időtartamáról és a szakmai stáb összetételéről.

A korábbi 103-szoros válogatott középpályás neve a 2008-as Európa-bajnokság után is felmerült a Kékek lehetséges trénereként, ám az akkori elnök, Jean-Pierre Escalettes inkább Raymond Domenech szerződésének meghosszabbítása mellett döntött.

Ha létrejön a megállapodás Deschamps és a szövetség között, a 43 esztendős szakember augusztus 15-én, egy Uruguay elleni barátságos mérkőzésen debütálhat a francia válogatott kispadján Le Havre-ban. Amennyiben a megbeszélések sikertelennek bizonyulnak, reflektorfénybe kerülhetnek a további jelöltek: Paul Le Guen, akik jelenleg Omán szövetségi kapitánya, Francis Smerecki, az FFF technikai igazgatója, valamint Zinedine Zidane is.