EURO 2012

Ilyen hibákat nem szabad elkövetni - Lahm

Az Olaszországtól az Eb-elődöntőben 2-1-es vereséget szenvedett német válogatott csapatkapitánya, Philipp Lahm szerint nagyokat hibáztak Mario Balotelli mindkét góljánál, utána pedig már nagyon kevés esélyük volt csütörtök este.

Lahm joggal ostorozza magát és az egész csapatot, hiszen Balotelli első góljánál Hummels túl könnyen hagyta, hogy Cassano leforduljon róla a szélen, az ő beadását pedig Badstuber csak nézte középen, a második találatnál, pedig maga a csapatkapitány lépett ki nagyon rossz ütemben, így nem tudta lesre állítani az olasz csatárt, utána pedig már tudta utolérni.

Mario Balotelli és Philipp Lahm az Olaszország-Németország mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

"Buta hibákat követtünk el, és ebből voltak Olaszországnak lehetőségei a gólszerzésre. A második félidőben minden tőlünk telhetőt megtettünk, de későn szereztünk gólt. A szünet után nekem is volt egy nagy helyzetem. Talán az is megnyithatta volna az utat az egyenlítéshez és a fordításhoz. De nem kellett volna ilyen gólokat kapnunk" - mondta a védő.

"Aki ilyen hibákat követ el, mint most mi - akár az első, akár a második gólt nézzük -, az utána szenvedni fog egy Olaszországhoz hasonlóan képzett csapat ellen. Volt néhány helyzetünk, de talán nem voltunk elég szerencsések. Mindent megtettünk, de ilyen hibák után nagyon nehéz az olaszok ellen játszani, ezt láthatták" - dicsérte az ellenfelet a németek csapatkapitánya.

  • Spanyolország - Olaszország 2012-07-01 20:45:00

Lahm számára különösen fájdalmassá teszi a kiesést, hogy sokan, így ő maga is képesnek tartotta csapatát a végső győzelemre is: "Minden vereség nehéz és keserű, főleg, ha ilyen messzire jutunk egy tornán. Nehéz ezt megemészteni, mert látom a potenciált a csapatunkban. De ha nem tudjuk a megfelelő pillanatban kihasználni a tudásunkat, akkor veszítünk."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!