EURO 2012

Az UEFA szerint a spanyolok nem kérvényezték a gyászszünetet

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményében tudatta, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) nem kérvényezte, hogy a ma esti Portugália-Spanyolország Európa-bajnoki elődöntő előtt egyperces gyászszünetet tartsanak a vasárnap elhunyt Miki Roqué emlékére.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményt adott ki a Miki Roqué emlékére tartandó gyászszünettel kapcsolatban, melyben hangsúlyozza, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) nem kérvényezte a mérkőzés előtti megemlékezést. Az UEFA szerint ugyanis azoknak a cikkeknek, melyek a kérvény elutasításáról szólnak, nincs valóságalapjuk.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) címere

"Azokra a sajtóban megjelenő információkra reagálva, melyek rögzítik, hogy az UEFA nem engedélyezi az egyperces gyászszünetet az elhunyt spanyol játékos, Miki Roqué emlékére, szeretnénk nyomatékosítani, hogy semmiféle beadvány nem érkezett a spanyol szövetségtől, a megjelent híresztelések pedig teljesen alaptalanok" - áll az Európai Labdarúgó Szövetség közleményében.

A spanyol AS című lap úgy tudja, hogy a spanyolok akkor sem folyamodtak hasonló kéréssel az UEFA-hoz, amikor a Villarreal újonnan kinevezett vezetőedzője, Manolo Preciado június 6-án életét vesztette. Egy másik sportlap, a Marca szerint szóbeli egyeztetés történt a felek között, miután pedig az UEFA nemet mondott a spanyolok kérésére, a RFEF nem látta értelmét az írásos tárgyalások megkezdésének.

Spanyol források szerint a nemzetközi szövetség a fekete karszalag viselését sem engedélyezi a spanyol válogatott tagjainak, holott Görögország játékosai a németek elleni negyeddöntő során ily formán emlékezhettek az elhunyt korábbi görög szövetségi kapitányra, Alketas Panagouliasra. Egyperces gyászszünetet is tartottak már az idei Európa-bajnokságon, a Svédország-Franciaország találkozó előtt a francia újságíróra, Thierry Rolandra emlékezve halkultak el a lelátók a kezdő sípszó előtt.

Miközben az UEFA és az RFEF a vasárnap 23 éves korában elhunyt Miki Roqué emlékére tartandó gyászszünetről vitatkozik, a portugál és a spanyol válogatott már az esti Eb-elődöntőre készülődik. Vicente del Bosque, a címvédő szövetségi kapitánya 18:30 perckor taktikai értekezletet tartott csapatának, a Selección a tervek szerint 19:15 perckor érkezik meg a mérkőzés helyszínére, a donyecki Donbass Arenába.

A 20:45-kor kezdődő mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!